image



AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu ve AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde açılan kursları ziyaret etti.

ÇATOM binasında kadınlara yönelik açılan kursları gezen Nasıroğlu, el emeği göz nuru dikiş ve nakış işlemeciliği yapan kursiyerlerin ürünlerini inceleyip, kadınları tebrik etti.

Yetkililerden yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Nasıroğlu, kadın ve genç kızların iş hayatına atılmaları konusunda aile ekonomisine katkıda bulunabilmeleri için bu tür kursların çok önem arz ettiğini söyledi.

Nasıroğlu, "Dünya genelinde global sanal alışveriş platformlarında otantik ve yerel ürünlerin satışı pazarda önemli bir pay sahibidir. Ülkemiz de hediyelik eşya, ev tekstili ve kurutulmuş gıda alanlarındaki satışlarda dünya genelinde üst sıralarda yer almaktadır.

Bu pazarda Batmanımızın da pay alabilmesi için kadınlarımızı üretim odaklı eğitecek, markalaşma ve profesyonel sanal satış teknikleri ile pazarlamasını yapacak, lojistik ağ zincirini kuracak bir eko-sistem kuruyoruz. Kadın İstihdam Merkezi sayesinde Batmanlı kadınlarımız işletme sahibi olacak, ev ekonomisine, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına destek olacaklardır." Dedi.

Kadını istihdam yaratacak duruma getiren bir projeyi hayata geçireceklerini anlatan Nasıroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Allah'ın izniyle bizleri milletin vekili olarak tayin ettiğiniz de Batman'da Kadın İstihdam Merkezi'ni kurup hayata geçireceğiz.  Bu yapacağımız merkezle kadınları işveren pozisyonuna getirmek istiyoruz. Kadının istihdam yaratacak durumuna getiren bir projeyi hep beraber hayata geçireceğiz.” MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *