image


Kahramanmaraş merkezli depremde evinden, memleketinden çıkıp İlimize sığınan depremzedeler başta olmak üzere, yetim, öksüz ve yoksullar için iftar çadırında günlük 800 kişiye iftar yemeği verildi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Batman şube başkanı Salih Güzel, “Umut Kervanı Vakfı olarak Batman’da Ramazan’ın ilk gününden itibaren İftar Soframızı kurmuştuk. İftar soframızı öncelikle ilimize gelen depremzedeler, yetim, öksüz ve yolda kalmış yoksul kardeşlerimiz için açmıştık. Kadir gecesine kadar en az günde 800 kişiye iftar yemeği verdik. Bu iftarlarımızda bazen sivil toplum kuruluşları bazen hayırsever vatandaşlar sponsor olarak buradaki kardeşlerimizin iftarlarını yapmaları noktasında kendileri bize sponsor oldular. Allah kendilerinden razı olsun. Burada bu işin tümünü sadece biz aracı hizmeti gördük. Üye ve gönüllülerimizde çadırın hizmetlerini arkadaşlarımızla gelen misafirlerimize ikramları dağıttık.” ifadelerini kullandı.

“BATMAN’DA İLK DEFA İFTAR ÇADIRI AÇTIK”

Yaptıkları çalışmalarda iftar çadırı programını ilk defa yaptıklarını belirten Güzel, “Biz burada aracılık boyutunda günlük 40 üye ve gönüllümüzle hizmet verdik. Burada katkı sunan genç, yaşlı, bay ve bayan herkesten üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Batman’da ilk defa iftar çadırı açtık. Bu bizim için hem ilk ve hem de güzel bir tecrübe oldu. Geleceğe dair ufkumuzu açan tabularla karşılaştık. Keşke imkanlarımız olsaydı Batman’ın tüm kenar mahallelerinde bu anlamda bir çadırı kurup şehrimizin yoksullarını yetimlerini, ihtiyaç sahiplerini Ramazan’ın manevi iklimini çekmek, Rabbimizin rahmetini üzerimize celp etmek adına ramazanda iftar sofraları kurabilseydik.” dedi.

“HEDEFİMİZ YETİM, YOKSULLAR VE VARLIKLI, İŞ ADAMLARI ARASINDA KÖPRÜ OLMAKTIR”

Önümüzdeki yıllarda iftar çadırı çalışmalarına devam etmek istediklerini belirten Güzel, “Hedeflerinin Hedefimiz Umut Kervanı vakfı olarak şehrimizin yetim, yoksullarıyla, ihtiyaç sahipleri ve varlıklı kişiler arasında, iş adamları ve kurumlar arasında köprü görevi görmektir. Onlardan alıp yetim ve yoksulları doyurmak, ihtiyaçlarını gidermektir. Biz zaten Umut Kervanı olarak yılın on iki ayı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İftar sofrası, yani iftar çadırı bizim faaliyet alanlarında ilk oldu. İnşallah bundan sonraki yıllarda imkanlar güç el verirse tekrardan bu tür etkinliklerimizi artırarak devam edeceğiz.” şeklide konuştu.

“22 BİN KİŞİYE YEMEK İKRAM ETTİK”

Toplam 22 bin iftar yemeği verildiğini açıklayan Güzel, “İftar çadırımızda günde en az 800 kişi ve toplam 22 bin kişiye yemek ikramı oldu. Şehrimizin yetimlerine, yoksullarına, depremzedelerine iftar sofralarımızı açtık. Bu noktada günlük 800 kişilik bay bayan çadırlarımız ayrı bu yönüyle mahremiyet ilkelerine dikkat ederek kardeşlerimizin rahat bir şekilde iftarlarını açmaları imkânı elde ettik. Allah katkı sunan destek veren, gelip hizmet eden tüm kardeşlerimizden razı olsun inşallah.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *