image



Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl TemsilcisiProf. Dr. Şemsettin Dursun, "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İLKHAmuhabirine açıklamalarda bulundu.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ortak değeriolduğunu vurgulayan Dursun, "Kudüs ve Mescid-i Aksa dendiği zamanheyecanlanmamak elde değil. Zira bu iki yer dünya Müslümanlarının ortakmalıdır. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. 1948 yılında Siyonist israilinişgal güçleri orayı işgal ettiler. İşgal ettikleri yerleri de ifsat ettiler.Zira onların ruhunda, özünde ifsat vardır ve bir kanserli hücredir. Müslümanlarise bir ıslah hareketidir ve ifsat edilen yeri geri alıp ıslah etmeklemükelleftir." dedi.

"FETİH RUHU LAZIM"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara bırakılan bir emanetolduğuna işaret eden Dursun, "Mescid-i Aksa ve Kudüs adaletin güneşi olanHazreti Ömer'in ve Şarkın Sultanı olan Selahaddin'i Eyyubi'nin bizlere biremanetidir. Bu emanete iyi bakmamız gerekmektedir. Zira orayı uzun yıllar Haçlıişgal güçleri işgal etmişlerdi ve Selahaddin'i Eyyubi o muazzam ferasetiyle,ilmi ve irfanıyla orayı fethetti. Bu fetihte kuşandığı bir ruh vardır.Selahaddin'i Eyyubi'nin ve Hazreti Ömer'in kuşandığı o ruhla bizim canlanmamızgerekmektedir." diye konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİK ŞUURUYLA HAREKET ETMELİYİZ"

Müslümanların ilimle, imanla ve irfanla kuşanmalarının sonderece önemli olduğunu ifade eden Dursun, şöyle devam etti: "Müslümanlarbirlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri vakit çözemeyeceklerisorunlar yoktur. Hasan El Benna'nın bu konuda güzel bir sözü vardır. Der ki'Müslümanlar ittifak ettikleri noktalarda fikir birliği, eylem birliği vehareket birliği yapmalı, ihtilaf ettikleri noktalarda birbirlerini mazurgörmeli' bugün maalesef ihtilaf ettiğimiz noktaları öne çıkarıp üzerineyoğunlaşarak, alabildiğine Müslümanlar birbirleriyle çekişmektedirler. Ama sonzamanlarda birlik ve beraberlik noktasında Müslümanların dünya çapında güzelçalışmaları var. Bizler bu şuurla bunu başarırız diye düşünüyorum."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *