image



Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası ilimizde birçok bina ağır hasar aldı. Ağır hasarlı binalar boşaltılarak etrafında güvenlik şeritleri çekildi. Ağır hasarlı binaların sayısının çok olması ve şehrin işlek noktalarında bulunması vatandaşları tedirgin ediyor.

Her gün yüzlerce kişinin belediye otobüslerine binip indiği durakların hemen arkasında hasarlı binaların olması, yanlarından gelip geçen veya otobüs bekleyenleri ciddi manada endişelendiriyor. Otobüs bekleyenlerin korkulu gözlerle baktığı ağır hasarlı binalar büyük bir felakete neden olmadan gereken tedbirlerin alınması isteniyor.

Belediyenin hemen karşısındaki durakta otobüs bekleyen Abdülkerim Teymur, “Yıllardır bu bina atıl bir şekilde burada bekliyor. Depremden sonra da büyük hasar aldı. Belediyenin hemen karşısında. En işlek yerlerden birinde bulunuyor. Belediye durağına çok yakın olduğu için tehlike arz ediyor. Her gün yüzlerce insan burada otobüse biniyor iniyor. Bu bina büyük bir felaket yaratmadan yetkililerden bu binanın acilen yıkılması için gerekeni yapmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“BU BİNA AYLARDIR BÖYLE KİMSE BAKMIYOR”

Ağır hasarlı binanın oluşturduğu tehlikeden dolayı uzakta otobüs bekleyen İbrahim Ekin, “Bina günlerdir böyle. AFAD, valilik gelip bakmıyor. Herhangi bir bina ile ilgili tasfiye veya beton işi yapılmadı. Binalar yapılırken de kontrol edilmedi. Bu bina aylardır böyle kimse bakmıyor. Bu bina kendiliğinden yıkılırsa insanlar kim vurduya gidecek. Bina yıkılması lazım ama hala bekletiliyor. Acaba tamir edilebilir diye mi bekliyorlar? Bu binanın en kısa zamanda yıkılması lazım.” dedi.

Ağır hasarlı binaların çok eski olması ve vatandaşların geçiş güzergahında bulunması olası bir çökmede vereceği maddi ve manevi hasarın herhangi bir şekilde bedeli ödenemeyecek. Yaşanan depremden ibret alınması gerekir.




EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *