image

Şehir merkezinin kurulu olduğu alanın yeni imar planı ile iki katına çıkarıldığını belirten Canalp, “Halihazırda 4600 hektarlık bir alanda Batman şehir merkezi kuruludur. Bizim buna ilave olarak 4230 hektarlık yeni bir imar alanı ilave ediyoruz. Dolayısıyla şu anda Batman merkez nüfusumuz 460 bindir. Bu nüfus 850 bin dahi olsa yapmış olduğumuz ilave imar planı bu nüfusun da ihtiyacını karşılayacak ebattadır.” dedi.

“BATMAN’IN İMAR PLANI İLE YENİ BİR BATMAN KURULUYOR”

Yapılan düzenlemeler ile ilgili konuşan Canalp, “Tabi ki bu kentin içerisinde yapacağımız bu şekildeki imarlı planla çalışmalar sadece yeni imar alanları ile sınırlı kalmayacak. Aynı zamanda kentin içindeki imarlı alanlardaki var olan eski yapıların yeniden dönüştürülmesi süreçleri de bu yeni imar alanlarının açılmasıyla beraber gideceği için dolayısıyla Batman’ın nüfusu 1 milyon 100 bin dahi olsa bizim şu anda yapmış olduğumuz bu imar çalışmasıyla Batman’ın gelecekteki planlı bir kent olarak büyümesini ihtiva eden ihtiyaçları toptan karşılayabilecek niteliktedir. Batman’a bir Batman değil belki da daha da fazlasını dahi katsanız Batman’ın planlı bir kent olarak ihtiyaçlarını karşılayacak bir imar planlamasını ve uygulamasını gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN HER KAÇAK YAPIYI YIKACAĞIZ”

Kaçak yapılar ile olan mücadeleye değinen Vali Canalp, “4 etap halinde tamamlanan yeni imar planının ilk iki etabı bitti. Üçüncü etabı bir buçuk ay sonra tamamlanacak. Dördüncü etabı ise üç buçuk veya dört ay içerisinde tamamlanacak. Bir başka nokta da şu imar planımız olacak ayrıca kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Yapılan ne olursa, yapan kim olursa olsun asla müsamaha etmeden yapılmış olan her bir kaçak yapıyı yıkacağız. Geçmişte yapılış olan hataların tekrar etmemesi gerekiyor. Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde kimse Batman’da kaçak yapı yapmıyor. Neden? Çünkü belediye idaresi ve devlet idaresi sağlam duruyor. Benim dönemimde de kaçak yapılaşma oldu. Ben hiç müsamaha göstermedim ve yıktım.” diye konuştu.

“TOPLAM 434 KULLLANMA İZİN BELGESİ DÜZENLENDİ”

Yıllara göre kullanma izin belgelerinin istatistiklerini paylaşan Canalp, “2019’da 17 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlemişiz, 2020 yılında 55 adet, 2021 yılında 165 adet, 2022 yılında da 197 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlemişiz. Bu işin sistematik bir şekilde devam etmiş olması da deprem güvenliği ve yapı güvenliği açısından önemli noktalardan bir başkasıdır. Deprem sonrasında Batman’da yapılacak yapılarla ilgili artık bu şartlar geçerli olacak. Artık hazırlanan projelerde bu şartlara uygun şekilde uygulamaya konulacak olan projeler olacaktır.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *