image


İlimizde hizmet veren kütüphanelere gelen öğrenci sayılarının artmasıyla yer sıkıntısı başlamıştı. Kütüphanelerde yer bulamayan öğrenciler yer kapabilmek için sabahın erken saatlerinde gelerek Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu. Yeni imzalanan protokolle ilimizin çeşitli mahalle ve ilçelerinde yeni kütüphanelerin yapımına başlanacağı belirtildi.


 İmza protokolünde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Batmanımızda benim yaz döneminde şahit olduğum bir durum vardı. O durumda şuydu Batmanlı öğrencilerimiz kütüphanenin önünde sıra bekleyerek kütüphanelere ulaşmaya çalışıyorlardı. Öğrencilerin kütüphanelerin önünde ders çalışmak için bekliyor olmaları bizim için bir uyarı. Bizlerde bu sorunu nasıl halledebiliriz diye düşünürken bu işi Kültür ve Turizm ile halledebiliriz dedik. Bu projeler için sizlerle temasa geçtik. Biraz önce imzaladığımız protokolle yeni projelere başlayacağız. Bu da bizim çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

 Batman modelinin örnek alınmasını isteyen Canalp, “Merkezdeki kütüphanenin dışında kentin değişik alanlarında daha çok kütüphanelerle coğrafi bir yayılım içerisinde insanların kütüphaneye erişimini kolaylaştıran ve kaliteli bir kütüphane hizmeti yayan bir modeldir. Bu modelin Türkiye'deki Batman olarak öncüsü olabilmekten de memnuniyet duyuyoruz. Hatta bundan sonra Seattle modelini Türkiye'de Batman modeli olarak adlandırırsak bundan da çok büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

 Kütüphanelerde sıra bekleme sorunun yapılacak kütüphanelerle biteceğini belirten Canalp, “Bu da demek oluyor ki evlatlarımız kütüphaneler önünde sıra beklemeyecekler. Çok fazla ihtiyaç duyan evlatlarımız Kütüphanelerden istedikleri gibi faydalanma imkanına kavuşmuş olacaklar. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın geliştirmiş olduğu bu model de kıymetli ve değerli bir modeldir. İnşallah Batman merkez de dört ve diğer dört ilçemizde de yapacağımız dört kütüphaneyle Batman merkez ve ilçelerinin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Dört merkez dört de ilçelerimizde olacak şekilde kütüphane yapacağız.’’ dedi

 Okuma ekosistemi oluşturulacağını söyleyen Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, “Bir okuma kültürü ekosistemi oluşturmak istedik. Sayın valimizin de bahsettiği gibi Seattle modeli tabi biz genel müdürlük olarak ve bakanlık olarak ekibimiz dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bizim hedef olarak ele aldığımız modellerden bir tanesiydi. Niye bunu Türkiye'de yapmayalım diye düşündük. Sonra da bunu niye Batman'da uygulamayalım dedik ve hayata geçirdik. Şehir merkezimizde dört kütüphane ve ilçelerimizde de dört kütüphaneyle hizmet alanımızı genişleteceğiz. Burada bir okuma ekosistemi oluşturmak istiyoruz. Ülkemizde diğer şehirlere örnek olabilecek bu çalışmayı ilk kez burada yapmak bizim için der büyük bir keyif’’ diye konuştu.


EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *