image

1193: Eyyubi devletinin kurucusu, Haçlı saldırılarına karşı duran, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi vefat etti. Hayatı Allah için cihad meydanlarında geçen bu güzide insan, ömrünü Kudüs'ün kurtuluşuna adamıştı.

1949: NATO kuruldu. Washington'da ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Lüksemburg, Norveç ve Portekiz, Kuzey Atlantik Paktı Örgütü’nün kuruluşunu onaylayan antlaşmayı imzaladı.

1979: Pakistan devrik Başbakanı Zülfikar Ali Butto idam edildi.

1986: Eski emniyet müdürü ve vali, SHP İstanbul Milletvekili İbrahim Ural, "Demirel bana işkence için talimat vermişti" dedi.

1991: Özel üniversitelere şartlı izin verildi.

2006: "4 Nisan Mayın Bilincini Geliştirme Günü" kapsamında ilk kez eylemler yapıldı. Gün, BM tarafından 8 Aralık 2005 tarihinde ilan edilmişti.

2013: Hamas'ın Siyasi Büro Başkanlığı’na Halid Meşal seçildi.

2016: Fransa’nın Calais kentindeki mülteci kampının bir bölümünü polisin boşaltmasının ardından burada kalan 129 çocuk kayboldu. Çocukların organ mafyasının eline düştüğü açıklandı.

2016: Nepal’de 2015'te 8 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan deprem sonrası ülkede "çocuk köle pazarı" kurulduğu ortaya çıktı. Bazı İngiliz ailelerin, evlerinde çalıştırmak için Nepalli çocukları "köle pazarından" satın aldığı öne sürüldü.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *