image

Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi'nin bahçesine kurulan çadırda depremzede öğretmenlerle bir araya gelen Özer, öğretmenlerin sahada fedakarca çalıştığını belirtti.

Gerek öğretmenleri gerekse de idari personeli ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 Şubat'tan itibaren sahada olduğunu ifade eden Özer, "Öyle bir noktaya geldi ki, günlük 2 milyon sıcak yemek verebilir duruma geldik. Kahramanmaraş'ta da vatandaşımızın çoğu iaşe ihtiyacını bakanlık olarak biz karşıladık. Yine öğretmenlerimiz tıpkı Covid-19 salgınında vefa gruplarında nasıl çalıştıysalar, fedakar bir şekilde bakanlıktan hiçbir talimat beklemeden sahada oldular. Yemek pişirdiler, malzemelerin tasniflerini yaptılar, çadırların organizasyonunu yaptılar, konaklamadaki her türlü ihtiyacı karşıladılar, çadırlarda psikososyal destek eğitimi verdiler.” dedi.

Depremde kaybettiği yakınlarını toprağa verdikten sonra sahada depremzede vatandaşlara yardım etmek için aktif olarak çalışan yöneticiler olduğunu da aktaran Özer, "40 binin üzerinde gönüllü öğretmenimiz sahada. Vatandaşının, kardeşinin derdiyle hemhal olmak, ona derman üretebilmek için çırpındı." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *