image



Batman esnafı, Ramazan Bayramı için hazırlıklarınısürdürürken çarşıda alışveriş durgunluğu yaşanıyor. Özellikle giyim sektöründehizmet veren esnaf ise umudunu bayrama bağladı.

İnsanların oruçlu olmalarından dolayı ibadete yoğunlukgösterdiklerini, bundan ötürü ilk haftalarda işlerinde durgunluğun yaşandığınıifade eden esnaf, bayram yaklaştıkça durgunluğun yerini yoğun bir çalışmayabırakacağını kaydetti.

OSMAN BOZKURT

"ELHAMDÜLİLLAH İŞLERİN AÇILACAĞINDAN UMUDUMUZ VAR"

Ramazan ayının bereketli bir ay olduğuna işaret eden esnafOsman Bozkurt, "Ramazan ayının ilk haftalarında insanlar önceliğiibadetlerine veriyor. Üçüncü ve dördüncü haftalarda işlerimiz daha hareketliolmaya başlıyor. Bayrama 10-15 gün kala insanlar maaşlarını aldıktan sonraişlerimizde biraz daha hareketlenme oluyor. Köylerden de gelen müşterimizoluyor. Her sene Ramazan aylarının ilk bir iki haftasında durgunluk var, ondansonra Ramazan ayı bereketiyle geliyor ve görüyoruz da. Elhamdülillah işlerinaçılacağından umudumuz var." dedi.

ALAATTİN ŞEN

"GEÇEN SENE İŞLERİMİZ ŞU ANDAN DAHA İYİYDİ"

Genel itibariyle her Ramazan ayının ilk haftasında birdurgunluğun yaşandığını belirten Alaattin Şen, "Ramazan ayının ilk günleriolduğu için şu anda işlerimizde durgunluk var. Ama Ramazan ayının ortalarındansonra inşallah işler bayrama doğru daha iyi olacaktır. Ramazan ayının ilkgünlerinde genelde bir durgunluk olur. Bununda sebebi insanlar gıda ürünlerineyönelmesinden kaynaklanıyor. Hatta geçen Ramazanlarda ilk günlerde işlerimiz şuandan daha iyiydi. Ama bayrama 15 gün kala insanlar inşallah giyim ve diğeralışverişlerini yapmaya başlayacaktır." diye konuştu.

M.ŞERİF KARATAŞ

"BAYRAMA DOĞRU İŞLER YOĞUNLUK KAZANACAK"

Beklentilerinin bayram öncesi işlerinin açılması olduğunuvurgulayan Mehmet Şerif Karataş, "Şu anda işlerimiz Ramazan ayından dolayıbiraz sakin geçiyor. Çünkü insanlar daha çok gıda ürünlerine yöneliyorlar. Tabibeklentimizde var. Allah'ın izniyle bayrama doğru son 10 gün kala yoğunlaşmamızbiraz daha fazla artacaktır. Ramazan bereketiyle gelir inşallah. BölgemizdeRamazan ayı gelenekleri bereketiyle çok güzel yaşanıyor ve görüyoruz."ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR ESKİSİ GİBİ KIYAFET VE AYAKKABIALAMIYOR"

Esnaf Muhsin Akyol ise şunları söyledi: "Şu andaişlerimiz durgundur. Temennimiz bayrama yakın işlerimizin açılmasıdır. Tabiböyle devam ederse esnaf zor durumda kalır. Eskiden işlerimiz çok iyiydi ama busene çok düşmüş durumda. Sebebi ise ekonominin zayıflamasından kaynaklanıyor.Bundan dolayı insanlar şu anda gıda ürünlerine yönelmişler. İnsanlar eskisigibi kendine kıyafet ve ayakkabı alamıyor. Bu da işlerimizin düşmesine nedenoluyor." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *