image



Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra Çarşı mahallesindebulunan Lale Camisi minaresi zarar gördüğü için ibadete kapatıldı. KasreviCamisi ise depremden zarar gördüğü için yıkıldı. Lale Camisinin ibadetekapatılması ve Kasrevi Camisinin yıkılmasından sonra çarşı esnafı namaz kılıpibadet edecek yer arıyor.

MURAT GÜLTEKİN


“CAMİ 20 GÜNE YAKINDIR KAPALI”

Kırk yıla yakındır Lale Camisi etrafında Esnaflık yapanMurat Gültekin konu hakkında şunları söyledi, “Bizim Lale camisinin minaresiile ilgili yıkılma kararı verildi. Bundan dolayı da cami 20 güne yakındırkapalıdır. Namaz kılamıyoruz, namaz kılmak için başka yerlere gidiyoruz.İsteğimiz bir an önce minarenin yıkılması. Şiddetli bir rüzgâr estiğinde dahisallanıyor. Çok tehlikeli. Allah etmesin, bazılarının üzerine düşerse, dükkân,işyerleri ve arabaların üzerine düşerse çok zarar verecek. Bunun için sizinaracılığınızla bir an önce minarenin yıkılmasını istiyoruz.”

“HER GÜN ÇATLAK BÜYÜYOR”

Minarenin her hangi bir artçıda verebileceği zarara değinenGültekin, “Depremin yaşandığı günden beri minare bu halde. Yıkılma kararıverilmesinin üzerinden ise 20 gün geçti. Her gün çatlak büyüyor. Allah etmesindüşerse çok büyük zararlar neden olur. Verilen raporda ağır hasarlı olarakgeçiyor.” ifadelerini kullandı.

“BU CAMİDE NE TERAVİH NAMAZI NEDE CUMA NAMAZI KILINIYOR”

Camilerin ibadete kapatılmasına tepki gösteren Aydın Olgun,“Lale Camisi ve arkasında bulunan Kasrevi Camisi depremden dolayı zarargördüler. Caminin her hangi bir şeyi yok. Hasar sadece minarede var. Buminarenin yıkılma tehlikesi varsa gelin yıkın. İlla birisinin üzerine midüşsün. Gelin yıkın millet camide ibadetini yapsın. Bu camide ne Teravih namazınede Cuma namazı kılınıyor. Burada ki bütün esnaflar mağdur. Allah korusun birkişinin üzerine düşerse ne olacak. Yetkililer ne zaman gelecek.” diye söyledi.

“YAĞMURLU HAVADA CUMA NAMAZINI NASIL KILACAĞIZ?”

Bulabildikleri imkânlarla dışarda namaz kıldıklarınıbelirten Olgun, “Bunun vebali kimin boynunda kalacak. Bazen gitmiyoruz. Dışardabulabildiklerimizin üzerinde namazımızı kılıyoruz. Bugün örneğin Cuma olsa havayağmurlu nerede namaz kılacağız. Bu kadar Müslüman kardeşlerimiz mağdur oluyor.Kilise olsaydı çoktan açmışlardı. Cami olduğu için sahipsizdir. Bunu dasöyleyeyim her Cuma camide yardım toplanıyor nerede bu yardımlar?” belirtti.

“MİNARENİN DÜŞMESİ ÇOK CAN VE MAL KAYBINA NEDEN OLACAK”

Minarenin yıkım kararı çıktığı halde yıkılmadığını dilegetiren Mehmet Salih Çiftçi, “Çevredeki esnaflar olarak çok tedirginiz. Buminare her an düşebilir. Yarın öbür gün düşerse mağdur olacağız. Minarenindüşmesi çok can ve mal kaybına neden olacak. Bunun hesabını yarın kim verecek.Talebimiz, yıkım kararı çıkmış bir an önce yıksınlar.” diye konuştu.

M.ŞERİF DURMAZ





0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *