image



6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da evleri yıkılan ya da ağır hasarlı olan binalardan çıkan vatandaşlar kurulan çadırkent ve konteynırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Avrupa Yetim Eli Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı ve IHO EBRAR tarafından kentin çeşitli noktalarında kurulan hizmet noktalarında çok sayıda gönüllü hizmet veriyor.

Yürütülen hizmetlere katkı sunmak için İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinden kalkıp gelen HÜDA PAR İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın ve yönetimi günlerdir Hatay'ın merkez Defne ilçesinde kurulan hizmet noktasında çalışıyor.

Sundukları katkı ile ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın, "İstanbul'dan gönüllü olarak geldik yaklaşık 8 gündür burada Umut Kervanı Vakfı bünyesinde hizmet veriyoruz. Burada özellikle eski Hatay, Antakya bölgesi, Asi Nehri'nin diğer tarafı resmen harap olmuş. Kısmen çadır kentleri de dolaştık, hakikaten insanların durumları çok iyi değil. Depremzedelerin neredeyse bütün ihtiyaçları karşılanıyor, sıcak aş ikramı oluyor." dedi.

Çalışmalar sırasında zaman zaman hüzünlendiklerini belirten Yalçın, "3 çocuk sahibiyim ve İstanbul'da esnafım yüreğim dayanmadı arkadaşlarımızla birlikte geldik. 5 kişilik bir ekiple hem mutfakta aşçılarımıza yardım ettik yeri gediğinde bulaşık yıkadık yeri geldiğinde depremzedlerimiz ile hüzünlendik yeri geldiğinde depremzedeler ile aynı sofrada yemek yedik. Ama inanın şükrü hakkı ile eda etmenin bir yeridir burası." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *