image



Türkiye siyasetinde yapıcı bir üslupla muhalefet yaptığı görülen ve aktif bir şekilde siyaset sahnesinde yerini alan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) birçok kişinin maskesini düşürmeye evam ediyor.

Seçimleri kazanabilmek adına CHP’nin HDP ile iş birliği yapmasıyla Kürtlere ve Kürtçeye olan düşmanlığını gizlemek ve unutturmaya çalışmak için “Kürt dostu” maskesini takmaya başlamıştı.

Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında HÜDA PAR’ın yerli ve milli olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine Sözcü Gazetesi HÜDA PAR’ın tabelasında Kürtçe yer alan “Serokatiya bajaré Amedé” (Diyarbakır İl Başkanlığı) ifadesinden yola çıkarak “Hür Dava Partisi’nin (HÜDAPAR), Diyarbakır İl Başkanlığı binasındaki tabelasında Diyarbakır yerine ‘Amed’ yazıyor.” diyerek HÜDA PAR’ın yerli ve milliliğini sorgulama hadsizliğinde bulunarak, Kürtlere ve Kürtçeye olan hazımsızlığını bir kez daha ortaya koydu.

Kürtlere, “Eedoğan'a oy vermeye hiçbir Kürdün hakkı yoktur” deyip bütün Kürtlerin iradesine ipotek koyma hadsizliğinde bulunan HDP’li Ahmet Türk gibileri hangi yüzle Kürtlerden CHP için oy isteyeceği ise merak konusu oldu. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *