image


Batman'da bir fırıncı esnafı, hayırseverlerin desteğiyle Ramazan ayı dolayısıyla depremden kaçıp Batman'a yerleşen depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine günlük bin 500 ekmek dağıtıyor.

Kentteki hayırseverler, ekmeğin parasını fırıncıya ödeyerek aksıdaki ekmeğe katkıda bulunurken ihtiyaç sahipleri ile depremzedeler ise 'Askıda ekmek' uygulamasıyla yardımlaşma ayı olan Ramazan'da günlük ekmek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Fırın işletmecisi Kadri Tunç, yaptığı açıklamada, günlük yaklaşık bin 500 ekmek dağıttıklarını söyledi.

Hayırseverlerin desteğiyle bu geleneği devam ettirdiklerini ifade eden Tunç, kentte çok sayıda ihtiyaç sahibinin bulunduğunu kaydetti.

"BU GELENEĞE YILLARDIR DEVAM EDİYORUZ"

Her sene olduğu gibi bu senede 'Askıda Ekmek' geleneğinin devam ettiğini belirten Tunç, "Özellikle bu sene depremden etkilenip ilimize gelenlere ve ihtiyaç sahiplerine ekmek veriyoruz. Bu geleneğimiz yaklaşık 15-20 senedir devam ediyor. Memleketimizde ihtiyaç sahipleri çoktur. Bir ekmek bile olsa katkıda bulunmak isteyen olsa ne mutlu o kişiye. Hayırseverlerin verdiği destek ve bizlerin de katkılarıyla şu an günde yaklaşık bin 500'e yakın ekmek dağıtıyoruz. Hayırseverler destek verdikçe bu geleneğimiz daha çok devam edecektir." dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *