image


Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman’da da büyük heyecanla kılındı. Batman’da teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Cami cemaati tarafından camiye gelenlere gülsuyu ve şeker ikramında bulunuldu.

Teravih namazı için camilere gelen vatandaşlar, bir kez daha Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Teravih namazı öncesi cami imamları tarafından vatandaşlara, Ramazan orucunun hayrı ve bilmeyenler için ise teravih namazının kılınış şekli ile ilgili bilgiler verildi. Verilen vaazın ardından çocuklarıyla beraber camiye gelen vatandaşlar ilk teravih namazını kıldı.

Kadınlar da caminin kendilerine ayrılan bölümünde namazlarını eda ederken, kimi engelli vatandaşların ise cami bahçesinde tekerlekli sandalyeleri üzerinde teravih namazı kıldıkları görüldü.

Kıldıkları teravih namazı sonrası duygularını paylaşan vatandaşlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"DİLEĞİMİZ O DUR Kİ, BU MEMLEKET, VATAN İSLAM'IN MANEVİYATINDAN UZAKLAŞMASIN"

Ramazan ayının manevi havasının olduğunu ifade eden Mehmet Beşir Demir, "Elhamdülillah Ramazan ayına girdik. Ramazan'ın heyecanını yaşıyoruz. Şu an içimiz kıpır kıpırdır. Sanki Allah Teala bu ılık havayla Ramazan'ı bizlere hissettiriyor. Bizler çok mutluyuz. Ama deprem yaşandığı için bir yanımız biraz uruk. İnşallah bu Ramazan iyi şeylere de vesile olacak. Önümüzde bir seçim var. İnşallah insanlar bu manevi havanın teneffüsüyle oylarını kullanacaklar. Dileğimiz o dur ki, bu memleket, vatan İslam'ın maneviyatından uzaklaşmasın." dedi.

"RAMAZAN HOŞGÖRÜ, GÜZELLİK, MUTLULUK İFADE EDİYOR"

Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Cafer Arslan, "Ramazan'ın ilk teravihini kılmaya geldik. Ramazan'a kavuştuğumuz için mutluyuz, sevinçliyiz. Allah şimdiden tüm oruçlarımızı kabul etsin. Ramazan hoşgörü, güzellik, mutluluk ifade ediyor." diye konuştu.

"RAMAZAN AYI MÜMİNLER İÇİN FIRSAT AYIDIR"

Tekerlekli sandalyesi üstünde cami bahçesinde teravih namazını eda eden engelli Zinar İbrahim ise şunları söyledi: "Elhamdülillah teravih namazımı eda ettim, çok mutluyum. Ramazan ayı müminler için fırsat ayıdır. Günahlardan arınma, Allah'a yakın olma ayıdır bu ay. Ayrılık içinde olanlar için birleşme ayıdır bu ay. Küskünlerin barışması gerekir." dedi.

"CAMİDEN ÇIKANLAR BÜYÜK BİR HOŞNUTLUK İÇERİSİNDEDİRLER"

Ramazan ayının gelmesinin kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren Muhammed Konak, "Ramazan ayına selam olsun. Elhamdülillah teravih namazımızı kıldık. Camiden çıkanlar büyük bir hoşnutluk içerisindedirler. İslam dinine mensup olduğumuz için her zaman sevinçliyiz. Çünkü bu din bizlere iyi yolu göstermektedir." İfadelerini kullandı.

Teravih namazını kılan kadınlar da Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını kaydettiler. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *