image

624: Uhud Savaşı yapıldı. Müşrikler, Bedir'in intikamını almak ve Medine İslam Devletinin yükselişine engel olmak istiyorlardı. Taktiksel açıdan müşriklerin zahiri bir zaferi söz konusu olsa da stratejik açıdan müşrikler eli boş dönmüşlerdir. Zira Uhud Savaşındaki hatalarından ders çıkaran sahabeler, Hendek Savaşına azim ve kararlılıkla girmişti. Uhud Savaşı İslam Devletinin ayaklarını sağlamlaştırmıştır. Uhud’da, her ne kadar Hz. Hamza, Hz. Musab bin Umeyr, Abdullah bin Cahş, Hanzala bin Ebû Amir gibi 70'in üzerinde sahabe şehid edildiyse de Müslümanları bilemiş, güçlendirmiştir.

1921: II. İnönü Muharebesi başladı. Yunan birlikleri, Uşak ve Bursa üzerinden, Afyon ve Eskişehir'e doğru iki koldan taarruz başlattı.

1956: Pakistan, ilk İslam Cumhuriyeti oldu.

1960: Bediüzzaman Said-i Nursi Urfa'da vefat etti.

1998: Batı Çalışma Grubu’nun hazırladığı bir raporda 230 tane kadın eli sıkmayan kaymakam tespit edildi. Batı Çalışma Grubu, bu kaymakamları askere bildirdi. Asker de MGK toplantısında bunu dile getirerek hükümete gerekeni yapması için baskı yaptı. Aynı raporda tarikatlarla direk bağlantısı olduğu iddia edilen 27 vali de gündeme getirildi.

2001: NATO, Kosova Savaşı’nda seyreltilmiş uranyum mermisi kullandığını itiraf etti.

2019: Gana’da meydana gelen kazada facia yaşandı… iki otobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 60 kişi hayatını kaybetti. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *