image

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, müfettişine gideceğini, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Batman'da satış 14 cami ve 7 Kur'an kursunun geçici süreliğine ibadete kapatıldığını söyledi.

Kentte 5 caminin ağır rüzgar, 9 caminin ise minarelerinde çatlakların olduğunu ifade eden Cihan, ayrıca 7 Kur'an kursunun da depremde hasar önlemleri aktardı.

Cami ve Kur'an kursunun en kısa sürede tekrar ibadete açılması temennisinde bulunan Cihan, herkesin bu konuda bir sorumluluk almasını kaydetti.

Cihan, "6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden maalesef ilimizdeki bazı bina ve camilerde hasar görerek etkilenmiştir. Kur'an kursumuz da doğunca müftülük olarak eğitim ve öğretime ara verildiği için." dedi.

"CAMİLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Camilerin ibadete açılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Cihan, şöyle devam etti:

"Ağır İsviçre olan 5 camimizin yıkılarak yeniden inşası ve geçici olarak ibadete kapatılan 9 caminin de bir an önce açılması gerekir. Halkımızın ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için mutlaka bu camilerimize sahip çıkmalıyız. Önem vereceklerine inanlarına. Rab böyle felaketleri milletimize ve insanlığa yaşatmasın. İnşallah en kısa zamanda depremde zarar gören camilerimiz de ibadete açılır." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *