image


Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev)Başkanı Ömer Faruk Dursun, "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla biraçıklama yaptı.

Açıklamasında 14 Mart 1827'de 2'nci Mahmut DönemindeHekimbaşı Mustafa Behcet'in önerisiyle ilk ameliyathanenin kurulduğunuanımsatan Dursun, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabuledildiğini, okulun kuruluş günü olan 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlandığınıbelirtti.

Sağlık sektörünün ve tıp ilminin insanlara hizmet amacıylakullanılması, Allah'ın kendilerine vermiş olduğu bu ilmin kutsiyetininbilinciyle çalışılması gerektiğini vurgulayan Dursun, bu kutsal görevininsanların daha mutlu, sağlıklı bir yaşam sürmesine hizmet için harcanmasıgerektiğini kaydetti.

Dursun, "Bu bağlamda tabipler ve sağlık çalışanları‘önce insan' anlayışıyla hareket ederek günümüz dünyasında herkesin kalitelibir sağlık hizmetinden faydalanabilmesini şiar edinmeli ve bunu taşımış olduğusorumluluğun bilincinde olması öncelikli koşulu olmalıdır. Bununla birlikteözellikle deprem bölgelerine birçoğu gönüllü olarak gidip insan sağlığınınkorunması, hastaların sağlığına kavuşması ve sağlık sorunlarının giderilmesiiçin sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu çaba ve gayretlerini müşahede ettikediyoruz." dedi.

Açıklamasının devamında Dursun, şunları söyledi: "YüceRabbimiz Kur'an-ı Kerimde 'Kim (bir kişinin hayatını kurtarmak suretiyle)yaşatırsa bütün insanları yaşatmış gibi olur' ayeti kerimesinin vermiş olduğumesaj ile insan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerindenolduğu inancıyla daha sağlıklı toplum için fedakârca hizmet edendoktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın '14 Mart Tıp Bayramını' gönüldenkutluyorum." VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *