image

Deprem bölgelerinde ilk günden itibaren çalışmalarınısürdüren, depremzede halkın yaralarının sarılması için büyük bir özveriyleçalışan Umut Kervanı Vakfı, deprem bölgesindeki koordinatör ve temsilcilerle değerlendirmetoplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantının ardından konuşanUmut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerden yaptıklarıçalışmalara destek vermeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Kurtaran, "Hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadarkardeşlerimizin yanında olduk, onların ihtiyaçlarını giderdik. İnşallah buşekilde devam edeceğiz. Hayırseverlerden bizleri yalnız bırakmamalarınıistiyoruz." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı ilerde açılan aşevlerindegünlük 70 bin depremzedeye 3 öğün sıcak yemek çıkarıldığını söyleyen Kurtaran,bu sıcak aş yardımının Ramazan ayında da devam edeceğini açıkladı.

Umut Kervanı yöneticileriyle bir araya geldiklerinihatırlatan Kurtaran, "Bugün burada Umut Kervanı olarak dernekbaşkanlarımız ve yöneticilerimizle beraber bir araya geldik. Depremin ilkgününden itibaren sahadaydık, sahadaki genel çalışmalarımızın geneldeğerlendirmesini yaptık. Bundan sonra izlenilecek yol ve yaklaşmakta olanRamazan ayının değerlendirmesini yaptık. İnşallah bizler Umut Kervanı olarak şuan çalışmalarımızın olduğu tüm deprem bölgelerinde Ramazan Bayramı'na kadarsıcak aş, özellikle iftar ve sahur ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılacakorganizasyonları konuştuk. Yapılacak olan organizeyi kısmen tamamladık,kalanını da tamamlamaya çalışacağız inşallah." diye konuştu.

Şimdiye kadar destekte bulunan hayırseverlerin desteklerinedevam etmesi talebinde bulunan Kurtaran, "Gerek deprem bölgesinde gerekdepremden dolayı şehirlerinden ayrılıp farklı illere yerleşen depremzedelereyönelik bir çalışma yapmayı kararlaştırdık. Farklı illere giden kardeşlerimizinde ihtiyaçlarını gidermek için gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılamakiçin bir gayret içerisinde olacağız. Elhamdülillah şu ana kadarhayırseverlerimiz bizi desteklediler. Hayırseverlerin destekleriyle bizkardeşlerimizin yanında olduk onların ihtiyaçlarını giderdik. İnşallah buşekilde devam edecek. Hayırseverlerden de bunun talebinde bulunuyoruz; bizleriyalnız bırakmasınlar." dedi.

"BU SÜREÇ ÇOK UZUN SÜRECEK"

Uzun bir sürecin kendilerini beklediğini aktaran Kurtaran,"Şu anda enkazlar kaldırılmaya devam ediyor. Depremde yıkılan binalarınenkazları henüz tamamen kaldırılmadı. Enkazlar kaldırıldıktan sonra ağırhasarlı olan binaların yıkılması ile birlikte onların kaldırılacak olanenkazları olacak. Bu süreç çok uzun sürecek. Deprem bölgesindekikardeşlerimizin mağdur olmaması için bizler inşallah sahada olacağız, onlarlaberaber olup onların dertleriyle dertleneceğiz. Kardeşlerimizin acılarınıpaylaşıp ihtiyaçlarını gidermek için de elimizden gelen bütün gayreti sarfedeceğiz." şeklinde konuştu.

Ramazan hazırlıklarının bir iki güne kadar tamamlanacağınıdile getiren Kurtaran, "İnşallah bir iki güne kadar Ramazanhazırlıklarımızı da yapıp kamuoyuna duyuracağız. Ramazan ayında da tümhayırseverlerimizden deprem bölgesindeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına yönelikbir çağrıda bulunacağız. Hayırseverlerimizin zekât, fitre ve bağışlarına talipolduğumuzu bildireceğiz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek."diye ekledi.

"GÜNLÜK 70 BİN KİŞİYE SICAK AŞ VERİYORUZ"

Depolardaki ürünlerin tükenmek üzere olduğunu belirtenKurtaran, "Özellikle hayırseverlerimizden gelen yardımların dağıtımlarıdevam ediyor ancak, bizler şu anda günlük 70 bin kişiye sıcak aş veriyoruz. Buda ciddi bir külfet ve gıda ihtiyacı demek. Bizim de depolarımız doğrusutükenmek üzere. Biz özellikle bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Hayırseverlerin bukonuda bizleri desteklemelerini istiyoruz. Bunlarla beraber diğer ihtiyaçlar Ramazanayına girmeden çadır kentlere, deprem bölgelerine ve depremden dolayı diğerillere gitmiş olan tespit ettiğimiz bütün ailelere gıda yardımı yapmakistiyoruz. Çalışmalarımız o illerin özellikle merkez ilçe ve mahalle dışındakiilçeler ve kırsal kesimler dediğimiz bölgelere mobil ekiplerimizleçalışmalarımız devam ediyor, onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bunu da devamettireceğiz. Bir sıcak yemek vermek ve bir gıda yardımı yapmak yeterligelmiyor. Özellikle çocukların ve bebeklerin ihtiyaçları var: Bez, mama vehijyen malzemeleri… bunların da dağıtımları devam ediyor ve biz bu yardımlarıda sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *