image


Çoğu meslek sahibi olmasına rağmen işlerini, sıcak yuvalarını bırakıp Batman’dan Adıyaman’a giden Batman Umut Kervanı gönüllüleri, zor şartlara aldırmayarak her gün binlerce depremzedeye yemek dağıtıp onlara umut oluyorlar. Yardım gönüllüleri gazetemize duygularını paylaştılar.

Her hafta Batman’dan Adıyaman’a yirmi kişilik ekipler olarak gelip aşevinde yemek dağıtımında bulunduklarını belirten Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Mehmet Ali Sevim, “Ben Batman Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü olarak çalışıyorum. Batman'dan 20 kişilik bir ekiple, ekip başı olarak buraya geldik. Gönüllü olarak Adıyaman'a geldik. Adıyamanlı depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak, yaralarını sarmak için geldik.” İfadelerini kullandı.


SÜREKLİ 20 KİŞİLİK BATMANLI BİR EKİP ADIYAMAN'DA HİZMET VERİYOR

Her hafta Batman’dan yirmi kişilik farklı ekipler olarak Adıyaman’a geldiklerini belirten Sevim, “İlk başta şunu söylemek istiyorum; burada ve diğer illerde depremden dolayı vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah'tan vefat edenlerin günahlarını bağışlamasını, kalanlara da sabrı cemil nasip etmesini diliyorum. Sürekli 20 kişilik Batmanlı bir ekip Adıyaman'da hizmet veriyor. Bizeler pazar günü geldik. Bizden önceki kardeşlerimizi gönderdik. Bizler de bir hafta kaldıktan sonra Batman'dan başka bir ekip gelip bizim yerimizi alacak.” Dedi.

Depremden etkilenen Adıyaman halkına 24 saat durmadan sıcak yemek dağıtımında bulunduklarını söyleyen Sevim, “Aşçılarımız ve kardeşlerimiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyorlar. 24 saatlik çorba yapımı ve dağıtımı yapılıyor. Kardeşlerimiz sürekli dağıtım yapıyorlar. Kardeşlerimiz Adıyaman halkına yemek dağıtıyorlar. Günde üç öğün sıcak yemek çıkıyor. Sulu yemekler. Büyük bir yemekhanede çıkan bütün yemekler buradan çıkartılıyor. Aşçılarımız büyük bir özveriyle çalışıyorlar, diğer kardeşlerimiz de onlara yardımcı oluyor.” İfadelerini kullandı.


YAPTIKLARIMIZIN TEK SEBEBİ DE ALLAH'IN RIZASIDIR

Yaptıklarını sadece Allah rızasını gözeterek yaptıklarını, bayrama kadar bu hizmetin süreceğini vurgulayan Sevim, “Elimizden geldiği kadarıyla gece gündüz depremzede kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Yaptıklarımızın tek sebebi de Allah'ın rızasıdır. Şahsi olarak hiç kimseden bir beklentimiz yoktur. Fakat şunu söylemek istiyorum ki, bu yardımların devam etmesi için hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını sürdürmeleri lazım. Bir mutfakta ihtiyaç duyulan bütün malzemelere ihtiyaç vardır. Hayırseverlerin yardımlarına devam etmelerini istiyoruz. Allah’u Teala yardımcı olan herkesten razı olsun. Allah buradaki kardeşlerimizin de ecirlerini kat kat versin. Umut Kervanı olarak arkadaşlarımızın aldığı karara göre bayrama kadar burada ki hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.


25 BİN KİŞİLİK ÇORBAMIZ HER GÜN ÇIKIYOR

Diğer bir Batman Umut Kervanı Gönüllüsü ve aşçı Ahmet Ersoy da yaptığı açıklamada, “Batman'dan gönüllü olarak geldik. Burada üçüncü haftam doldu. Buradan öncede Malatya'daydım. Malatya'dan sonra buraya geldim. Burada her türlü yemek çıkıyor. Kuzu tandır, güveç, kavurma, tas kebabına kadar. Elimizde olan imkanları zorlayarak yemek çıkarmaya çalışıyoruz. Çorbamız 24 saat çıkıyor. Çorbamız 25 bin kişilik her gün çıkıyor. Günlük gece gündüz bu çorba hizmetini depremzedelere sunuyoruz. Hayırseverlerden hayırlar geldiği müddetçe bizlerde burada daha uzun hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah.” Dedi.

HAYIRSEVERLER YARDIMLARINA DEVAM ETTİKÇE BİZ DE HİZMETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Batman’dan 20 kişilik bir gönüllü ekibi olarak geldiklerini söyleyen Veysi Başaran da, “Batman'dan 20 kişilik gönüllü bir ekip olarak geldik. Burada çalışıp depremzede olan kardeşlerimize yardımcı olmak için geldik. 24 saat çorba dağıtıyoruz. Gelenlere 24 saat boyunca su ve çay ikramımız oluyor. Sabah, öğle ve akşam üç öğün sıcak yemek çıkarıyoruz. Buraya sadece Allah rızası için geldik başka bir amacımız yok. Bizim çıkarımız sadece Allah rızası. Allah kendi rızası için kabul etsin. Hayırseverlerden bu konuda Umut Kervanı Vakfına yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu hizmetlerin devam etmesi için. Hayırseverler yardımlarına devam ettikçe bizde hizmetimize devam edeceğiz inşallah. Elimizden geleni depremzede kardeşlerimize yapmaya devam edeceğiz. Bayrama kadar hizmetimize devam edeceğiz. Bayramdan sonra hayırlar, destekler devam ettikçe bizlerde devam edeceğiz” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *