image

Batman’dan deprem bölgesine iki günlük ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Emin Doğru, ziyaret ve incelemeleriyle ilgili Gazetemiz Rehber’e açıklamalarda bulundu.

 ADETA ŞEHİR KÜÇÜK BİR KIYAMETİ YAŞAMIŞ

Çalışmaları yerinde görmek için Adıyaman’a geldiklerini söyleyen Doğru, “Deprem bölgesi olan Adıyaman'a burada yapılan çalışmaları yerinde görmek adına ekip olarak buraya geldik. Basında görmekle yerinde müşahede etmek arasında büyük bir fark var. Adeta şehir küçük bir kıyameti yaşamış. Üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen bunu rahatlıkla insan müşahede edebiliyor.” Dedi.

 STK'LARIN YAPMIŞ OLDUKLARI TEK KELİMEYLE TAKDİRE ŞAYANDIR

Adıyaman’da özellikle Umut Kervanı Vakfının çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Doğru, “Burada özellikle STK'ların yapmış oldukları tek kelimeyle takdire şayandır. Bu kapsamda STK'lardan bir tanesi de Umut Kervanı Vakfıdır. Burada açtıkları aşevini ziyaret ettik. Depremin ikinci gününden itibaren bugüne kadar düzenli bir şekilde depremzede kardeşlerimize yemek çıkarılmaktadır. Takriben 25 bin ile 30 bin arası yemek çıkarılmaktadır. Rabbim öncelikle onların hayrını kabul etsin ve bu hayra vesile olan bütün hayırseverlerden razı olsun.” İfadelerini kullandı.

 İNANIYORUM Kİ KARDEŞLİĞİMİZ, BİRLİK BERABERLİĞİMİZ BU MUSİBETTEN ÇOK DAHA BÜYÜKTÜR

Depremzedelerin ayakta kalmasında dışardan gelen hayırsever insanların destek ve

yardımlarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Doğru, “Büyük bir musibettir, büyük bir imtihandır. Ama inanıyorum ki kardeşliğimiz, birlik beraberliğimiz bu musibetten çok daha büyüktür. Bugün bu insanların ayakta kalmasına, onların tekrardan hayata tutunmalarına vesile olan çevre yerlerden, diğer illerden gelen kardeşlerinin yardım ve destekleridir.” Dedi.

 BİZİM DE İMTİHANIMIZDA BU KARDEŞLERİMİZE GEREKEN DESTEĞİ VERMEKTİR

Mutlaka yardımların devam etmesi gerektiğini söyleyen Doğru, “Bu açıdan deprem süreci bitene kadar ve burada ki Adıyaman gerek diğer on ilimizde olsun kalan kardeşlerimiz olsun tekrardan hayata tutunabilmeleri için herkesin özveri ile çalışması gerekir. Bizim imtihanımızda bu şekildedir. Depremin başlarına gelen kardeşlerimizin imtihanı buna karşı sabır göstermektir, hayata tutunmalarıdır. Bizim de imtihanımızda bu kardeşlerimize gereken desteği vermektir. Bu açıdan tüm kardeşlerimizden, hayırsever vatandaşlarımızdan talebimiz şudur ki; bu süreç bitene kadar yardım ve destekleri devam ettirmeleridir.” EKREM GÜLŞEN

 




HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *