image

Depremin hemen ardından üniversitede yardım kampanyalarının başlatıldığını belirten Rektör Demir, tekstil firmalarının bağışladıkları kumaşlarla gönüllüler tarafından üniversitedeki tekstil atölyelerinde dikilen tunik, tayt, bluz ve pijama gibi tekstil ürünlerinin depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere deprem bölgelerine gönderildiğini söyledi.

Daha önce de üniversitedeki kimya atölyelerinde üretilen sıvı sabunların, deprem bölgelerine gönderildiğini kaydeden Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Sıvı sabun üretimine devam ediyoruz. Firmalardan kumaş bağışları geldikçe de tekstil ürünlerinin dikimini aralıksız sürdüreceğiz. Ayrıca depremden olumsuz etkilenen ve Batman’da misafir edilen çocuklara yönelik Kozluk Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz tarafından psikososyal etkinlikler düzenledik. Yine öğretim üyelerimiz, çocuklara yönelik terapi programları düzenlediler."

Depremden etkilenen vatandaşların hayırseverlere ihtiyacının olduğunu belirten Demir, "Vatandaşlarımızla yardımlaşmaya devam etmek, vicdani bir sorumluluktur. Herkesin elinden geldiğince yardım etmeye devam etmesi gerekiyor. Aziz milletimizin bu zor günleri birlik ve beraberlik duygusu ile atlatacağına yürekten inanıyorum." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *