image

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı HamdinAslan ile Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı FeyziAydın'ın hazır bulunduğu basın açıklamasında umre ödüllü Siyer Yarışması'ndadikkat edilecek konulara ilişkin bilgiler aktarıldı.

Yarışma ile ilgili belirtilen hususlara dikkat edilmesigerektiğini ifade eden Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, "O'nu OkuO'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'nı yaşanan depremmusibeti nedeniyle 11-12 Mart Cumartesi ve Pazar günü online olarakgerçekleştireceklerini hatırlattı.

Yarışmanın gün ve saatlerine ilişkin bilgiler aktaran Aslan,"11 Mart Cumartesi: 3. Kategori Lise (9.-10.-11. ve 12. sınıf) sabah 11.00ile 14.00 saatleri arası, 11 Mart Cumartesi: 4. Kategori (Yetişkinler) öğledensonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 1. Kategori ( 4. ve5. sınıflar) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 2. Kategori(6.-7. ve 8. sınıflar) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arasındayapılacak." dedi.

Yarışmaya başvuranların kategoriler için belirlenen gün vesaatler arasında http://peygambersevdalilari.com web sayfasından TC Kimliknumaralarını ve doğum yıllarını girerek yarışmaya katılabileceklerini belirtenAslan, şöyle devam etti: "Yarışmaya zamanında başlayanlar için veya enfazla 30 dakika gecikme ile başlayanlar için yarışma süresi tam 90 dakikadır.30'uncu dakikadan sonra yarışmaya katılanların süresi, geciktiği süremiktarınca, sistem tarafından yarışma süresinden eksiltilir. 'Yarışmayı başlat'butonuna bastığınızda süre sayacı başlayacaktır. Kalan süreniz de yarışmaekranı sayfasında görüntülenebilecektir.”

Aslan, “Yarışma başlatılmadan önce yarışma süresince dikkatedilmesi gereken önemli hususlar hakkında mesajları okumadan yarışmayıbaşlatmayınız. Yarışma ekranındaki 'Yukarıdaki bilgilendirmeleri okudum,anladım, yarışmayı başlatmak istiyorum' kutucuğunu işaretlemeden yarışmayıbaşlatamazsınız. Bilgilendirmeleri okuduktan sonra mutlaka o kutucuğuişaretlemelisiniz. 'Yarışmayı başlat' seçeneğini tıklamanız halinde yarışma veyarışma süreniz başlayacaktır. Yarışmayı başlattıktan sonra geriye dönüşyapamazsınız." Dedi.

"Mevcut yarışma ekranından çıkıp başka tarayıcılaragiriş yaptığınız sistem tarafından tespiti edilecek olup bu durumda, yarışmanıziptal edilebilecektir." diyen Aslan, "Soruların ekran görüntüsününalınarak başkalarıyla paylaşıldığının tespit edilmesi durumunda, yarışmanınneticesi ne olursa olsun yarışmanız iptal edilecektir. Herhangi bir soruyucevaplayıp geçmeniz veya cevap vermeden sonraki soruya geçmeniz hâlinde öncekisorulara geri dönüş yapamazsınız. Cevaplamak istemediğiniz sorular içinşıkların hemen altındaki 'Bu soruyu boş bırakmak istiyorum' seçeneğiniişaretleyiniz. Bu seçeneği işaretledikten sonra diğer soruya geçmek için deayrıca 'ileri' tuşuna basmalısınız." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Aslan, "Yarışma sürenizinbitmesi hâlinde sistem ekranı otomatik olarak kapanacak ve o esnada sistemdeyüklü veri neyse sınav sonucunuzun hesaplanması için o verilere göre işlemyapılacaktır. Elektrik kesintisi, İnternet bağlantısının kopması veyatarayıcının kapanması gibi durumlarda sisteme tekrar giriş yaptığınızdayarışmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz; çünkü sistem o ana kadarkiverileri kaydetmiş olacaktır. Son soru ile ilgili de tercihte bulunduktan sonra'yarışmayı bitir' butonunu tıklamanız gerekmektedir.” Dedi.

Aslan,m”Bu butonu tıklamanız halinde ekranınıza 'Yarışmayısonlandırmak ve cevabınızı kaydetmek üzeresiniz. Bunu yapmak istediğinizdenemin misiniz?' şeklindeki uyarı mesajı gelecektir. Onay vermeniz halinde hem enson soru tercihiniz kaydedilmiş olacak hem de yarışma başarılı bir şekilde bitirilmişolacaktır. 'Yarışmayı bitir' seçeneğini onaylamamanız hâlinde süreniz sonaerdiğinde ekranınız otomatik olarak kendiliğinden kapanacaktır."uyarısında bulundu. 

Aslan son olarak şu bilgilendirmelerde bulundu:"Yarışma bitirildikten sonra yarışma sonrası safhaları ile ilgili olarak'Sonuçların Açıklanması', 'Ödüllerin Verilmesi' türünden karşınıza ayrıca birbilgilendirme ekranları gelecektir. Yarışmayı daha erken bitirmek ve süreyidoğru kullanmak değerlendirme aşamasında önemli bir ölçüt olacaktır. Vakfımızdankaynaklanmayan elektrik kesintisi veya internet bağlantısı kopması ve benzerisorunlardan vakfımız sorumlu değildir." M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *