image

28 Şubat 1997 post modern darbe döneminde irticasuçlamasıyla işlerine son verilen imamlar, yaklaşık 26 yıldır kendilerineyaşatılan mağduriyetin giderilmemesinden yakındı.

Haksız yere görevden alındıklarını, o yıldan bu yanahaklarına bir türlü kavuşamadıklarını vurgulayan imamlar, Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'a seslenerek mağduriyetlerinin artık giderilmesini istedikleriniifade etti.

"HÂLÂ HAKKIMIZIN PEŞİNDEN GİDİYORUZ"

Yaşadığı mağduriyeti İLKHA muhabirine anlatan 28 Şubatmağduru Şehmus Emlük, "28 Şubat mağduruyum. 26 seneye yakındır görevdenatıldık. 9 yıl boyunca Diyanet'te görev yaptım. Görevden atıldıktan sonraDiyanet'in inisiyatifine kaldığımızdan dolayı bir türlü Diyanet'te bizi görevealmadı. O zamandan beri mağdurum. Birçok kişi göreve alındığı halde bizimkiolmadı. Hâlâ hakkımızın peşinden gidiyoruz." dedi.

"MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Haklarının bir türlü iade edilmediğine işaret eden Emlük,"Mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 28 Şubat'ın isminindahi hatırlatılmasını istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bumağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizi bazı kişilerin insafına bırakmamalarınıistiyoruz." diye konuştu.

"ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN RIZKINA MANİ OLDULAR"

Kendilerine yaşatılan mağduriyeti asla unutmayacaklarınıifade eden Emlük, şöyle devam etti: "Bu kadar okul okuduk, zamanımızgeçti. Boşuna okumuş gibi olduk. Gerçekten camiyi, imamlığı seven insanlardık.Fakat görevden atıldık, mağdur edildik. Çoluk çocuğumuzun da rızkına manioldular. Ahirette bunların yakasına yapışacağız. Hakkımızı gasp ettiler.Hakkımızı bu dünyada almasak da ahirette alacağız. Eğer helalleşmekistiyorlarsa hakkımızı versinler."

Bir diğer 28 Şubat mağduru Alaattin Gergin ise görevlerininiade edilmesini beklediklerini söyledi.

"HÂLÂ MAĞDURİYETİMİZ DEVAM EDİYOR"

Gergin, "İmamlık görevini yaparken 28 Şubat darbesineticesinde görevden alındık ve hâlâ mağduriyetimiz devam ediyor. AK Partihükümeti birçok düzenleme yaptı ve birçok insanın mağduriyeti giderildi. Ancakbizim mağduriyetimiz devam ediyor. Bürokratların insafına kalmış. Herhangi birönlem olmadığı halde Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda duyarsızdır." dedi.

"İNŞALLAH YETKİLİLER SESİMİZİ DUYAR"

Seslerinin duyulmasını istediklerini kaydeden Gergin,"Bugün 28 Şubat'ın yıl dönümüdür. Bu vesileyle mağduriyetimizi dilegetirmek istiyoruz. İnşallah yetkililer duyar ve bu soruna çözüm üretirler,mağduriyetimiz giderilir. Birçok emsalimiz var. Örneğin imamlık yaparkengörevden atılan, aynı durumda olduğumuz belki 50-60 kişi göreve iade edildi. Şuanda görev yapıyorlar. Fakat biz mağdur edildik, sesimizi duyurmakistiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *