image

Batman’ın geleneksel tatlılarından olan halka tatlının, tulumba tatlılısının ustalarından Kutbettin usta Batmanlılara her gün sıcak, bol şerbetli tatlılar üretiyor. Tatlıya halkın yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Erişen, halkın damak tadından vazgeçmediğini söyledi.

Tatlı ustalığını çeyrek asırdır yapan Erişen, “Bu işi, tatlıcılığı 25 yıldır yapıyorum. Tatlının yapılma aşamalarında hepsinde bire bir ben çalışıyorum. Üretimin her kademesinde çalışıyorum. Tatlı hamurunun yapılmasında, kızartılmasında ve şerbetlenip satışına kadar bütün kademelerde çalışıyorum.” diye söyledi.

“HALKIN TATLIYA OLAN RAĞBETİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Yaptığı tatlı çeşitlerinden en çok halka tatlının rağbet gördüğünü anlatan Erişen, “Halkın tatlıya olan rağbeti gün geçtikçe artıyor. Tatlılarımızdan en çok halka tatlı gidiyor. Sonra ise tulumba tatlı. Halk tatlıyı halka tatlıyla bilir. Birine tatlı dediğinizde akla ilk halka tatlı gelir. Daha önceleri seyyar tezgâhta tatlı satıyordum. 15 yıldır bu dükkânda işimi yapıyorum. Fiyatlarımız halka tatlıyı 40 lira tulumba 45 liraya satıyorum. Gün geçtikçe fiyatlar artıyor. Keza halkın tatlıya olan rağbeti devam ediyor. Ekonomik kriz olmasına rağmen millet damak tadından vazgeçmiyor. Halk tadımlık bazen alıyor, beğenince kiloyla alıyor. Geçimizi sağlıyoruz elhamdülillah.” dedi. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *