image

Ülke ve dünya genelinde deprem bölgeleri ve depremzedeler için yardımlar sürerken Batman Üniversitesi de birçok alanda depremzedelere ve deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor.

 

Batman Üniversitesi Merkez kampüsünde açılan tekstil atölyesinde incelemeler yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Öncelikle Batman Üniversitesi olarak Türkiye olarak, toplum olarak tek yürek olduk. Bunun bir parçası olmaktan da gurur duyduk. Depremin ilk gününden bir yaraya merhem olmak, bir yavrumuza elimizi uzatabilmek için çok çalıştık. Bunun çeşitli aşamaları vardır. Sıvı sabun hijyen çalışmalarından tutunda, iş makinelerimizi enkaz kaldırmada, çadırlarımızı barınmada, beslenmede kampüsümüzü depremzedelerin hizmetine açtık. Bununla gurur duyuyoruz.” diye söyledi.

 

“BAĞIŞ YAPILAN KUMAŞLARLA GENİŞ BİR YELPAZEDE ÜRETİM YAPIYORUZ”

 

Yapılan kumaş bağışlarının giysilerde nasıl kullanıldığını aktaran Demir, “Şu anda an itibariyle önümüzü görerek hareket ediyoruz. Depremzedelerimizin, vatandaşlarımızın, ciğerparelerimizin, evlatlarımızın giyim ihtiyaçlarını karşılamak için hepimiz çalışıyoruz. Kadın giyim, iç giyim, erkek iç giyim, çocuklar giyim ve bayanlar için tunik dikiminde Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulunun giyim atölyelerinde, hocalarımızın, öğretim üyelerimizin koordinesinde, gönüllü mezun öğrencilerimiz, eğitimine devam eden öğrencilerimiz ve burada üniversitemizin imkanlarıyla bağış yapılan kumaşlarla geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz.” dedi.

 

“BİR GÜN DEĞİL BU DESTEK SÜREKLİ DEVAM EDECEK OLAN BİR DESTEKTİR”

 

Yapılan çalışmaların sürekli olacağını belirten Demir, “Bir gün değil bu destek sürekli devam edecek olan bir destektir. Bizim hocalarımız büyük bir özveriyle çalıştılar. Her birinin kendi yası var. Her birinin kendi hastası var. Her birimizin kendi vefatları var. Ancak biz birlikte Türkiye’yiz. Tek yürek olduk. El birliğiyle yaralarımızı saracağız. Batman Üniversitesi olarak Batman şehrimizin ilimizde zarar gören bütün vatandaşlarımıza, insanlarımıza olan, bir katkısı olmasının Batman Üniversitesi olarak mutluluğunu yaşıyoruz.  Benzer çalışmalarımız diğer alanlarda da devam edecektir.” diye anlattı.

 

“KUMAŞ BAĞIŞI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BİZ DE DEVAM EDECEĞİZ.”

 

Gelen kumaş bağışlarının devam etmesini isteyen Demir, “AFAD marifetiyle Batman ilinde şu anda iskana davet edilen depremzedelerimize ulaştırılacak. Keza yine bizim YÖK olarak sadece Batman Üniversitesi değil ülkedeki bütün üniversitelerimiz başkanımızın koordinesinde tek yürek bir koordine ile bir birimizle irtibat halindeyiz. İhtiyacı olan bizatihi depremden etkilenen yerlere yine AFAD marifetiyle ya da bizim rektörlükler koordinesinde yürütmüş olduğu çalışmaları sebebiyle marifetiyle ulaştırılacaktır. Kumaş desteği bekliyoruz. Kumaş bağışı devam ettiği sürece biz de devam edeceğiz.” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *