image

10 ildeki 8 ve 12'nci sınıftaki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ders kitapları ve yardımcı kaynakların yeniden bastırıldığını belirten Özer, "Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve yardımcı kaynağı 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Diğer sınıflar için ise özellikle iki ve üçüncü kategoride olan illerimiz için tüm sınıf seviyelerindeki ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları tekrar basmaya başladık. İnşallah, onlar da bittiği zaman tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Depremzede öğrencilerimizin tüm kırtasiye malzemelerini Bakanlık olarak biz karşılayacağız. Öğrencilerimiz rahat olsunlar. Çantalarını, kitaplarını, silgilerini ihtiyaç duydukları her türlü eğitim öğretim materyalini Bakanlık olarak temin edip tüm öğrencilerimize ulaştıracağız." dedi.

İkinci ve üçüncü kategorideki illerde her ne kadar eğitim öğretim ertelense de çadır kent ve konteynır kentlerde -Gaziantep Islahiye'deki gibi- anasınıfı, ilkokul ve ortaokul için çadır sınıflar oluşturacaklarını belirten Özer, eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilere psikolojik olarak destek olmak için hizmete alınan  psikososyal destek merkezi sayısının 377'ye ulaştığını açıkladı. Özer, "Bu çadırlarımızda okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmanlarımız, çocuklarımızı oyun ve etkinliklerle sürekli desteklemek için çalışmalarını yapıyor ve bu kapsamda sayıyı her geçen gün daha fazla artıracağız inşallah." ifadelerini kullandı.

"Farklı seçenek ve destek mekanizmalarıyla ve her şart altında eğitimi devam ettirmek için Bakanlık olarak her türlü imkânınızı kullanacağız." diyen Özer, burada önemli olan konunun güvenlik olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar ile öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan meslek liseleri, halk eğitimi merkezleri, gönüllü öğretmenler ve tüm Millî Eğitim camiasına teşekkür eden Özer, "Öğrencilerimizle, öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Yeni gelişmelerle birlikte süreçleri kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *