image

Program Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda düzenlendi. Programda açılış konuşmasını Batman Siirt SMMMO Başkanı Mehmet Şah Ayaz’ın yapmasının ardından BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi BESO olarak yaptıkları çalışma ve faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.

Programda konuşan BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, “Yaptığımız programlarla esnafımızın ticaretinde ve yaşantılarında artık daha gelişmiş bir alt yapı ve donanımlı olmalarını hedefliyoruz. Esnafımızda bu programlar sayesinde işlerinde bilgi ve becerileri arttırarak ticari işleyişini her programla bir adım öteye götürmüş olacak.” dedi.

Konuşmasında Çiftçi; “Ön Muhasebe Ve Teknolojiden Faydalanmanın önemi” konulu eğitim programımıza hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Esnaf ve ziyaretimizde esnaflarımızın sorunları ile birebir ilgilendik ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık; Esnaf odası olarak yaptığımız çalışmalardan birkaç örnek vermek istiyorum. Ulu camii sokağındaki olukların düzensizliği ile ilgili girişimlerde bulunduk ve çözüme kavuşturduk. Ek sanayi sitesinin site içindeki yol, içme suyu ve internet sorununu gerekli yerlere ilettik ve çözüme kavuşturduk. Elektrik kesintileri ve bakım onarımların yapılması ve esnafın mağdur olmaması için trafo tamir ve bakımlarının ivedilikle yapılması için girişimlerde bulunduk. Tedaş yetkililerine ilettiğimiz şikayetlerde Tedaş yetkilileri kısa zamanda çözüm için girişimde bulundular. 8. Cadde kaldırımların düzensizliğini belediye başkan vekili ve Valimiz Ekrem Canalp Bey’e ilettik. Şu an kaldırımlar yapılıyor. Berber sektörümüzün pazar günü kapalı olması için çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Esnaflarımızın indirimli kurumlardan faydalanmaları için birçok anlaşmalar gerçekleştirdik.” dedi.

Yapılan sinevizyon gösterimi, E-fatura, E-arşiv ve ön muhasebe sunumlarının ardından programa katılan esnaf, soru cevap faslıyla soru ve problemlerini dile getirdi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *