image

MÜSİAD’ın genel kurul toplantısı Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ile başladı. Yapılan konuşmaların ardından MÜSİAD üyeleri ve misafirlere plaketleri takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırıyı lanetleyen MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özbek konuşmasında, “İsveç, Hollanda ve Danimarka’da gerçekleşen, mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerim’e yönelik alçakça saldırıları lanetliyoruz. Sözde ‘özgürlük’ gerekçesiyle bu nefret suçlarına izin veren, böylelikle bu suçlara ortak olan İsveç, Hollanda ve Danimarka hükümetlerini şiddetle kınıyoruz. MÜSİAD olarak, Müslüman kardeşlerimizi provokasyonlara alet olmadan, şiddete başvurmadan, hukuk ve demokrasi çerçevesinde değerlerimize sahip çıkmaya ve savunmaya davet ediyoruz. Ayrıca, bu vesileyle, tüm kardeşlerimizi ve üyelerimizi, barış ve rahmet vakitleri olan mübarek üç aylarda Kutsal Kitabımızı ve manevi değerlerimizi daha çok okuyup anlamaya ve anlatmaya çağırıyoruz. Zira, Kur’an-ı Kerim’in zaman ve mekân üstü ilahi mesajlarına tüm insanlığın ihtiyacı var.” Dedi.

 Toplantıda konuşan yeni başkan İrfan Özdemir ise, “"Önceliğimiz Türkiye’dir, milletimizdir, ümmettir. Önceliğimiz insanlığa hizmettir. Bu ailenin neferi olarak çıktığımız yolculukta yönetim kurulumuza çok önemli bir görev tevdi ettiniz. Bu kutsal göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bu kutlu yolda yardımcımız önce Allah sonra sizler olacaksınız. Bundan 13 yıl önce MÜSİAD Batman ’ın kuruluşunu gerçekleştiren başta kurucu başkanımız Suad Özdemir olmak üzere tüm kurucu üyelerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 Özdemir, sözlerinin devamında, “ Bugün görevi devreden gönül insanı Aladdin İRAZ’a ve özveriyle çalışan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.  MÜSİAD’ı bu günlere taşıyan değerleri ve mirasları geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz. Kurumsal yönetim anlayışıyla Batman’a iz bırakan eserler kazandırmak istiyoruz. Milletimiz, insanlık ve Türkiye Yüzyılı için çalışacağız. “MÜSİAD’ın yurtiçinde 81 ilde 89 şubesiyle, yurtdışında 95 ülkede 200'ün üzerindeki irtibat noktasında, toplam 13 bini aşkın üyesi, yaklaşık 60 bin şirketten oluşan ekonomik büyüklüğü ile, dün olduğu gibi bugün de ülke ekonomisinin destekleyicisi olacağız.” Dedi.

 Özdemir, “MÜSİAD bir ocaktır, bir okuldur, kapısı ülkemize, halkımıza hizmet etmek isteyen herkese açıktır. MÜSİAD Batman Şubesi olarak 13. yılımızı geride bırakırken, biz üyeler zaman içerisinde üzerimize düşen görevleri canla başla yerine getirmeye gayret ettik.” Dedi. 

Genel kurul toplantısına, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Esnaf ve Sanatkârlar Oda (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve üyeler katıldı.

Program verilen yemekle sona erdi.

M. ŞERİF DURMAZ


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *