image

Batman AKSA FM, Bingöl’den Bingöl FM, Diyarbakır’dan Çağrı FM, Gaziantep’ten Kervan FM, Adana’dan Vuslat FM, Siirt’ten Botan FM, Van’dan Serhad FM, Mardin'den Cemre FM, Şanlıurfa'dan Radyo Urfa ile birlikte, İsveç’te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşılık anlamlı ortak bir karar aldı. Radyolar, 24 saat boyunca yayın akışlarında Kur'an-ı Kerim dinletisi yaptı.

Alınan karar hakkında AKSA FM Müdürü Fuat Üzümcü, 9 kardeş radyonun tamamının kuruluşundan bugüne Kur'an'ın mesajını dinleyicilere aktarmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Kur’an yakılması olayına tepki gösteren Üzümcü, “İsveç’te bir alçağın Kur’an-ı Kerim-i yakma eyleminde bulunması ve bu menfur eylemi İsveç güvenlik güçlerin koruması altında yapması Batının İslam’a olan düşmanlığını açıkça ortaya koymuştur. Son zamanlarda Avrupa ülkelerinde Kur’an-ı Kerim yakmalar, Peygamber efendimizin şahsiyetine ve Camilere yapılan saldırılar giderek artmaktadır.” Dedi.

“YAYIN AKIŞIMIZI DURDURUP DİNLEYİCİLERİMİZE TÜM GÜN KUR’AN DİNLETTİK”

AKSA FM olarak tüm gün Kur’an ziyafeti vererek tepkilerini ortaya koyduklarını belirten üzümcü, “Batının bu pervasız saldırıları Müslümanların sesliğinden, bölünmüşlüğünden ve içinde bulunduğu gafletten kaynaklamaktadır. Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan son menfur saldırı karşısında İslam dünyasından büyük bir tepki geldi, ilk tepkiyi Kur’an Nesli Platformu, Batman’da on binlerince insanın katılım gösterdiği büyük bir miting ile gösterdi. Kur’an’a ve İslam’a yapılan saldırıların son bulması için bu tepkilerin bir gün veya bir hafta ile sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Radyo AKSA FM yayın hayatına başladığında “İslam Ümmetinin Sesi” olma sloganı ile başladı. AKSA FM olarak biz de tepkimizi bir gün yayın akışı durdurup dinleyicilerimize gün boyu Kur’an-ı Kerim dinletme kararı aldık. Ve bu kararımızı uyguladık” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *