image

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (Genç MÜSİAD) Batman 8-10 Ocak’ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimine bağlı Erbil, Duhok, Zaho şehirlerinde görüşmeler gerçekleştirdi. İş gezisi Genç MÜSİAD Batman başkanı Metin Akyel ve yönetiminin katılımıyla Erbil’de konsolosluk ve iş yeri ziyaretleri ile başladı. Ziyaretler kapsamında öncelikle, Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut ve Ticaret Ateteşi Kerem Tuzla’yı, Etnik ve Dini Unsurlardan Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf’u, Daha sonra Irak Ticaret Bakan Yardımcısı Sarwar Kamal ve Bakan Müsteşarı Dr. Soran’a ve Erbil İhracatçılar Birliğine ziyaret gerçekleştirildi.

İş gezisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akyel, “üç gün boyunca dolu bir program gerçekleştirdik Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi, karşılıklı yatırım fırsatları, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ile iş birliği çalışmalarını ele aldık. Irak temaslarımızda üyelerimiz sektörleriyle alakalı olarak olumlu görüşmeler gerçekleştirdiler” dedi.

İhracatı arttırmaya yönelik üyeleriyle sektörel incelemelerde bulunduklarını ifade eden Akyel, “MÜSİAD Batman olarak önümüzdeki dönemde de ülkemizin, bölgemizin ve üyelerimizin kalkınmasına katkıda bulunacak yurt dışı iş gezilerimize devam devam edeceğiz.” dedi.

Akyel Açıklamasının sonunda, “İş gezimizde bizleri karşılayan ve desteklerde bulunan devlet büyüklerine ve iş gezimize katılan üyelerimize de teşekkür ediyorum.” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *