image

Batman'da Berber ve Kuaförlerin talebi üzerine Batman Esnafve Sanatkârlar Odası Başkanlığının öncülüğünde toplanan erkek kuaförleri, pazargünleri kapalı kalmaları yönünde ortak karar aldı.

Ticaret Bakanlığının kuaförlerin tatil günlerini iki seferertelemesi üzerine erkek kuaförleri, Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde biraraya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Yapılan istişare toplantısına kuaförlerin haftalık tatilgünlerinin ertelenmesi konusunu görüşen erkek kuaförleri, pazar günlerindeişyerlerini kapatma kararı aldı.

İstişare toplantısının ardından bir açıklama yapan BatmanEsnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaklaşık 200 erkekkuaförünün katıldığı toplantıda çoğunluğun isteği üzerine pazar günleri kapalıkalacakları kararının alındığını ifade etti.

"PAZAR TATİLİ BİR YAPTIRIMA GEREK KALMADANUYGULANACAKTIR"

Erkek kuaförlerinin talebi üzerine bir araya geldiklerinibelirten Çiftçi, "Ticaret Bakanlığı kuaförlerin tatil günlerini iki sefererteledi. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı üyelerimiz bu kararıuygulamak istemekteler. Bizler de erkek kuaförlerine yönelik bir toplantıgerçekleştirdik. Bugün buraya 200 kişiye yakın berber esnafımız toplantıya iştiraketti. Bundan sonra erkek kuaförlerimiz pazar günleri kapalı kalıp, o günleriniaileleriyle geçirecekler. Burada erkek kuaförlerle beraber aldığımız kapatmakararını daha iyi uygulamak için yetkililer ile paylaşacağız. Tabi esnafarkadaşlarımızın bu konuda kararlı olduklarını gördüğüm için inşallah biryaptırıma gerek kalmadan uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

"ERKEK KUAFÖRLER PAZAR GÜNLERİ KAPALI OLACAK"

Yıllardır bir düzenlerinin olmadığını söyleyen erkek kuaförüYaşar Aslan, "20 yıllık kuaförüm. Burada toplanmamızın amacı haftanın birgünü olan pazar günü kapalı olmaktır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası böyle birtoplantı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yıllardır bu sorunuyaşıyorduk. Bugün hep beraber bir karara vardık. Böylelikle pazar günü kapalıolacağız. Kapatmayan arkadaşlarımız da kapatacaklarını söylediler." dedi.

"UZUN SÜREDİR ÇÖZÜLMEYEN SORUNUMUZU, BURADA SONUCABAĞLADIK"

Uzun süren sorunlarına yapılan toplantıyla çözümbulduklarını ifade eden bir diğer erkek kuaförü Feremez Taş ise,"Berberler olarak uzun süredir çözülmeyen sorunumuzu burada sonucabağladık. Batman Esnaf ve Sanatkâr Odası öncülüğünde biz berberler pazargünleri kapatma kararında mutabık kaldık. Buradan Mehmet Sıddık Çiftçi Başkan'ateşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *