image

Buldukları yeni yöntemlerle her geçen gün çok sayıda kişinin dolandırıcıların tuzağına düştüğünü belirten Batman'daki oto galericiler esnafı, vatandaşları bu konuda çok dikkatli olmaya çağırdı.

Güvenilir yerlerden mutlaka araç alım ve satımının yapılması gerektiğini ifade eden sektör temsilcileri, kilometre düşürme dolandırıcılığına karşı da kurumsal ekspertizlerden araç kontrollerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Dolandırıcıların yaptığı yeni dolandırıcılık yöntemini anlatan oto galerici esnafı Mehmet Çeven, "Araç alımı için anlaşma yapan taraflar notere gidiyor. Araç sahibi, anlaştığı kişiye parayı başka bir hesaba atmasını istiyor. Bunun üzerine söylenen kişinin hesabına para aktarıldıktan sonra araç sahibi satıştan cayıyor ve taraflar arasında sorun çıkıyor. Bunun gibi sorunlar uzun süredir devam ediyor. Ayaküstü yapılan araç satışlarında da çoğu defa sorunlar çıkıyor. Mesela, aracı satan şahıs satıştan sonra ortadan kayboluyor. Şahsı bulamayanlar büyük mağduriyet yaşayabiliyor." dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *