image


Suriye’den ilimize sığınan 5 çocuklu ailenin dramı yürek burkuyor. Çetin kış şartlarında üzerlerinde giyecek bir şey bulunmayan, ısınma sorunu yaşayan aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Çocuklarına ne giyecek ve ne de ayakkabı alacak durumlarının olmadığını belirten anne Gülizar Muhammed, evlerinde de eşya namına hemen hemen hiçbir şey bulunmadığını, buz gibi zeminde serecekleri doğru dürüst bir kilimden bile mahrum bulunduklarını söyleyerek hayırseverlerden yardım talep etti.

 


“ÇOK ÜŞÜYORUZ, NE BULURSAK YAKIP ISINMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yaşadıkları mağduriyeti gazetemize anlatan 5 çocuk annesi Gülizar Muhammed, “Suriye Halep’ten geldik. Beş yıldır buradayız. Kirada kalıyoruz. Kiralarımız birikti. İhtiyacımız çok, çamaşır makinemiz yok, buzdolabımız yok, yerde halımız bile yok. Çocuklarım çok üşüyor. Isınmak için ne bulursak sobaya atıyoruz. Bazen hiçbir şey olmuyor. Çöplerden bulduğumuz eşyaları yakacak ne olursa onunla ısınıyoruz. Bez bulursak, terlik, ne bulursak artık. Kimse bir yardımda bulunmuyor. Komşularımız bazen yardımcı oluyor. Onların da bize en fazla yapacakları yardım belli. Ne yapalım?” dedi.

 


“ÇOCUKALRIMIN GİYECEK AYAKKABILARI BİLE YOK”

Çocuklarının ayakkabıları olmadığı için hastalandığını belirten Gülizar, “Dediğim gibi yerde halımız de yok, çocuklarımın ayakkabıları da yok. Ayakları betonun üstünde kala kala birçok hastalık geçiriyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Üşüyünce giyecek montları bile yok. Birkaç parça elbiseleri var. Onlar dışında giyecek bir şeyimizde yok. Bize yardım edin. ”Diye talepte bulundu. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *