image

2040 yılına kadar ve 850 Bin nüfusun ihtiyacı olan imarlı alan çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bu kapsamda; Batman İli, Merkez İlçesi Havaalanı ve Yakın Çevresinde Yaklaşık 1300 Hektar Alanda İlave ve Revizyon İmar Planı çalışmaları tamamlandı.

Konu ile ilgili Batman Belediyesinden yapılan açıklamada; “İmar alanının tamamında, 21 adet idari hizmet, 18 adet eğitim kurumu, 120 adet yeşil alan, 10 adet dini tesis, 12 adet sağlık tesisi, 10 adet sosyo-kültürel tesis ve 1 adet spor alanı olmak üzere, yaklaşık 1.850.000  (BİR MİLYON SEKİZ YÜZ ELLİ BİN) m2 kamusal alan planlanmıştır.” denildi.

Tüm vatandaşlardan eşit miktarda DOP kesintisi yapıldığı belirtilen açıklamada;

“Askı ilan süresinin bitmesini müteakip, 18. Madde uygulaması yapılarak, yeni tapular hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Öncelikli olarak plan kapsamında öngörülen 30 ve 40 metrelik yolların 2023 yılında açılması hedeflenmektedir. Söz konusu çalışmalar bittiğinde şehri bir yüzük gibi saran 30 ve 40 metrelik yollar ile şehir içi araç trafiğinde büyük rahatlama yaşanacaktır. Planlama yapılırken, mevcut imar planı kararlarında belirlenen emsal ve kat yükseklikleri korunmuş; planlama alanının batısında Batman Çayı kenarında REKREASYON ALANLARI planlanmıştır. Planlama alanının güneyinde ve batısında toplu işyerleri ve ticaret alanları, doğusunda konut ve konut-ticaret alanları planlanmıştır.” İfadeleri kullanıldı.  

Yaklaşık 160.000 m2lik DEVLET MAHALLESİ planlandığı belirtilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı;

“Diyarbakır yolu üzerinde, İstiklal Parkı’nın karşısında Güneydoğu Anadolu’nun en büyük KONGRE MERKEZİ planlanmıştır.  Batman’ın konaklama tesis ve yatak sayısını artırmak amacıyla yaklaşık 2500-3000 yatak kapasiteli OTEL ALANLARI planlanmıştır.  Şehrimizin önünü açacak ve şehrimize çok büyük değer katacak yeni imar planının şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *