image

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Mezopotamya Bölgesel Temsil Kurul (BTK) Başkan Yardımcısı Emin Ramanlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batman'da uçak sefer sayılarındaki yetersizliğin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.

Nüfusu 650 bine dayanan Batman'da halen yeterli sayıda uçuş yapılmadığına dikkat çeken Ramanlı, bu durumun turizmi ve şehir ekonomisini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini belirtti.

Şu an haftanın sadece 5 günü İstanbul ve Ankara'ya seferlerin düzenlendiğini aktaran Ramanlı, ocak ayından itibaren bu seferlerin az da olsa artacağını kaydetti.

Ancak nüfus itibariyle Batman'a bu seferlerin çok yetersiz kaldığını vurgulayan Ramanlı, özellikle İzmir ve Antalya'ya ulaşımın yapılmamasının ciddi problem oluşturduğunu ifade etti.

Batman Havalimanının sadece Batman'a değil, konum itibariyle Siirt, Midyat, Silvan, Bitlis ve çevresinde bulunan il ve ilçelere de aynı zamanda hitap ettiğine işaret eden Ramanlı, Batman'ın yaklaşık bir buçuk milyona yakın insanın ulaşım hizmetinden faydalandığı bir kent konumunda olduğunu belirtti.

"HALK DİYARBAKIR'A, ELÂZIĞ'A VE ŞANLIURFA'YA YÖNELMEK ZORUNDA KALIYOR"

Ramanlı, "Dolayısıyla şu anda yapılan uçak seferleri yetersiz. Mevcut olan seferlerin çoğu buradan gerçekleşmediğinden dolayı insanımız bu sefer Diyarbakır'a, Elâzığ'a ve Şanlıurfa'ya yönelmek zorunda kalıyor. Bu da hem enerji hem yakıt hem de zaman anlamında vatandaşa yük olmaktadır. Tabi yolun meydana getirebileceği riskleri saymıyoruz." dedi.

"YAKIT MALİYETLERİ BİLET FİYATLARINA YANSIDI"

Uçak bilet fiyatlarının da çok yüksek olduğunu dile getiren Ramanlı, "Özellikle yaz döneminde yolcu trafiği çok daha fazla. Yolcu trafiğinin fazla olduğu dönemde dünyada oluşan yakıt maliyetleri doğal olarak havayolu şirketlerine de yansıdı ve dolaylı olarak bilet fiyatlarına da yansıdı. Tabi fiyatların yüksekliği ve alım gücünün de düşmesinden dolayı bu durum ciddi anlamda insanlara mağduriyet yaşatmaktadır." diye konuştu.

"UÇAK BİLETLERİNDE KADEMELİ FİYAT ARTIŞI VAR"

Kış döneminde bu fiyatların az da olsa düştüğünü ancak yaz döneminde fiyatların tekrar yükseleceği öngörüsünde bulunduklarını ifade eden Ramanlı, şöyle devam etti: "Çünkü yeni belirlenecek asgari ücretin açıklanacak olması ve dünyada, Türkiye'de yakıt maliyetlerinin yükselmesinden dolayı bu fiyatların daha da yükselebileceğini düşünüyoruz. Uçak biletlerinde kademeli bir fiyat artışı vardır. Bu şu demektir; uçağa talep oldukça, bilet fiyatları yükselir. Dolayısıyla vatandaşların planlamalarını ona göre yapmalarını tavsiye ediyoruz."

"İZMİR, ANTALYA VE YURT DIŞI SEFERLERİ DE BAŞLATILMALI"

Başta İzmir ve Antalya olmak üzere yurt dışı uçuşların da yapılmasının elzem olduğunu belirten Ramanlı, "Çünkü bölgemizde yaşayan ve yurt dışında kalan çok fazla insanımız var. Onların buraya ulaşımını kolaylaştırmak ve buraya daha fazla döviz girdisi elde edebilmek için kentin kazanımı noktasında sefer sayılarının artması, aynı zamanda geçici olan gümrüğümüzün kalıcı gümrüğe, en az 6 aylık bile olsa yurt dışı uçuşlarının buradan yapılmasını isteriz ve taleplerimiz bu yöndedir." ifadelerini kullandı.

YENİ YILDA SEFERLER ARTIRILIYOR

Batman Valiliğinden uçak seferlerine ilişkin yapılan açıklamada ise, Batman-Ankara seferlerinin 2 Ocak 2023’ten itibaren pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri iki sefer, diğer günler ise bir sefer olmak üzere haftalık uçuş sayısı 10 sefere çıkarılacağı, İstanbul Havalimanı seferlerinin 25 Mart 2023’ten itibaren günlük 3 sefere, haftalık da 21 sefere çıkarılacağı bildirildi.

Yine Batman'dan İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanlarına yapılan seferlerin artırıldığı belirtilen açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanına Pegasus Havayolları tarafından haftada 5 sefer, Anadolu Jet Havayollarının da 3 sefer şeklinde uçuşların devam ettiği kaydedildi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *