image

Ayakkabı boyacılığı yaptığı Cumhuriyet Meydanı'nda, yaz-kış demeden yıllardır kaldırımlarda çok cüzi bir parayla boyacılık yapan Acar, soğuğun altında akşama kadar ailesinin geçimini sağlamanın mücadelesini veriyor.

1990 ile 1995 yılları arasında köylerin boşaltılması nedeniyle Batman'a yerleştiklerini belirten Acar, "O zamanlarda birkaç işte çalıştım ama sonradan ayakkabı boyacılığına başladım. 2000 yılından önce başladığım ayakkabı boyacılığı işini yaklaşık 25 yıldır yapıyorum. Çoluk çocuğumun ekmeğini buradan kazanıyorum." dedi.

İşlerinin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Acar, yaz-kış demeden işini sürdürdüğünü kaydetti.

"HELAL PARA KAZANIYORUM"

Allah'a şükretmeyi ağzından eksik etmeyen Acar, "Ekmeğimizi kazanmaya mecburuz. Bu sokağımızda bir tek ben ayakkabı boyuyorum ama arkamızdaki sokakta 3-4 tane daha vardı ama orada da bu işi yapan bir kişi kaldı. Diğer arkadaşlarımız ya bir işe girdi ya da bir iş kurdu. Her şeye rağmen Allah'a çok şükür işimin başındayım. Helalinden çalışıp, kimseye muhtaç olmamak için işime devam ediyorum." diye konuştu.

"KEŞKE HERKES EKMEĞİNİ HELAL YOLDAN KAZANSAYDI"

Helal yoldan rızkını kazanan ayakkabı boyacısı Mücahit Acar'ı takdir eden esnaf Osman İpek, "Mücahit kardeşimiz 15 yıldan fazladır burada ayakkabı boyatarak geçimini sağlıyor. Yaz-kış demeden bu işini severek yapıyor. Ahlakı güzel olduğu için sabit müşterileri de var. Yağmur, kar demeden işinin başındadır. Keşke herkes ekmeğini helal yoldan kazansaydı. Kendisini takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı. İLKHA 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *