image

"Sağlıklı Nesil Doğayı Koruyan Nesil" projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi ve Artuklu Kızılay'ın organizasyonuyla MAÜ yerleşkesinde, Mardin Artuklu Üniversite Rektörü İbrahim Özcoşar, Kızılay yönetim kurulu üyeleri ve üniversite öğrencileriyle beraber 1000 tane fıstık fidanı dikildi.
Fidan dikimi ile ilgi açıklamalarda bulunan Artuklu Üniversite Rektörü İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak daha iyi bir çevre için çabaladıklarını belirtti.
Özcoşar, "Mardin Artuklu Üniversitesi yeni çevreci yaklaşımlar çerçevesinde son yıllarda hem sıfır atık sahibi oluyor hem de green metric çerçevesinde çevreci bir politika oluyor. Bu politikanın en önemli ortakları da öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizle birlikte sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla kampüsümüzü daha iyi bir düzeylere çıkaracak.  Bu konuda hem Kızılay hem de TEMA gibi sivil toplum kuruluşları en önemli paydaşlarımızdan biri oluyor." dedi.
Mardin Artuklu Kızılay ilçe Başkanı Şehmus Arı'da etkinliğe katılarak şu ifadeleri kullandı:
"Artuklu Kızılay şubesi olarak Mardin'de şenlendirmek projemiz neticesinde bugün burada bulunmaktayız. Projemiz Kızılay genel merkezimizin 2030 vizyonu ve stratejisi gereğince bu şenlendirme projelerini talep ediyor şubelerinden ve uygun görünümlerine onaylanıp hizmete sunuluyor. Buradaki ana hedef, sağlıklı nesil, sağlıklı yaşam ve bunu doğayı koruyarak doğayı korumaktan geçtiğine inandığımız için bugünkü projemiz 1000 tane fıstık harcımızı burada ekip daha sonraki nesillere hem meyvelerinde hem de doğayı koruma amaçlı olarak burada bulunmaktayız." (İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *