image

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen, ‘TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Projesi’ kapsamında ilimizde “Girişimcilik Yarışması Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

Batman, Mardin, Siirt, Şırnak illerindeki 15-29 yaş aralığındaki genç girişimci adaylarının iş fikirlerini sunarak katıldığı Girişimcilik Yarışması sonucunda, jüri tarafından yapılan değerlendirme ile başarılı iş fikri sahiplerinin açıklandığı Ödül Töreni Batman Üniversitesi’nde düzenlendi.

Batman Üniversitesinde düzenlenen programda konuşan DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı, “İlk başlarda gençlerde bir isteksizlik vardı. Tabi pandemi ile girdik eğitim sürecine. Birinci girişimcilik yarışmasında toplamda 70 civarında katılımcı oldu. Yeni yarışmada 100’ün üzerinde genç yarışmaya katıldı. Aynı durum eğitimlerimizde de var. Katılımcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu projenin sürdürülebilir olması için paydaşları tarafından sahiplenmesi, benimsenmesi gerekiyor. Bu proje içinde İŞKUR var Üniversitelerimiz var.” dedi.

 

Programda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp ise, “Değerli genç arkadaşlarım hayatta alacağınız üç kritik karar vardır. Bir tanesi ne zaman emekli olacağınıza ilişkin vereceğiniz karardır. Çünkü emekli olduktan sonra bütün hayat paradigmanız değişir. Hayatı bambaşka şekilde yaşarsınız. Hayatta alacağınız en önemli ikinci karar kiminle evlendiğinizdir. Hayatınızın geriye kalan bütün kısmını eşinizle geçirirsiniz. Aldığınız bu karar ne kadar mutlu olacağınızı belirleyen karardır. Kendi işinizi kurmanız en önemli kararlardan biridir. Bu kararı hayatınızın en önemli şekillendirmesini de yapmış olursunuz.” dedi.

Yarışmayı kazanan girişimcilerin ödülleri verildikten sonra program sona erdi. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *