image

Durmaz ve beraberindeki heyet, sektör ziyaretleri kapsamında Batman Mermerciler Derneği Başkanı Rıdvan Nebioğlu ve sektör çalışanlarını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. 

HÜDA PAR’ın ziyaretine sevindiklerini söyleyen mermerciler, zor ve ağır bir sektör olan mermercilik mesleğinin sürdürülebilir olması için çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gerekliğini dile getirdi.

"YÜKSELEN FİYATLAR MERMERCİLERİ ZORDA BIRAKIYOR"

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, "Teşkilat olarak Batman merkezde sektör ziyaretleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda önemli bir meslek olan mermerci sektörüne yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Üç farklı mermerciyi ziyaret ettik, 4 mermerci ustasıyla görüştük ayrıca Batman Mermerciler Derneği Başkanı Rıdvan Nebioğlu’nu ziyaret ederek kendisiyle mermercilerin sorunlarını ve beklentilerini konuştuk. Birçok sektörde olduğu gibi mermercilik sektöründe de fiyatlar almış başını gitmiş. Hem mermer fiyatı, hem maliyet ve hem de nakliye fiyatları çok yükselmiş. Bu da mermercileri zorda bırakmaktadır. Mermerciler fiyatlar konusuna bir dengenin getirilmesini beklemekteler." şeklinde konuştu.

"BATMAN İÇİN BİR İHTİYAÇ OLAN MERMERCİLER SİTESİ KURULMALIDIR"

Mermercilerin taleplerini önemsediklerini ifade eden Durmaz, "Yaptığımız görüşmelerde konuşulan konulardan biri de mermerciler için kurulması gereken site konusuydu. Mermerciler bir sitelerinin kurulmasını istiyor. Bizler daha önce de Batman’da mermerciler sitesi kurulması gerektiğini gündeme getirmiş, bu konuyla ilgili açıklama yapmıştık. Tekraren dile getiriyoruz, Batman’ın bir ihtiyacı olan mermerciler sitesi kurulmalıdır. Dernek başkanı ve sektör çalışanlarıyla görüştüğümüzde diyorlar ki yetkililer tarafından bizlere sözler verildi ve yer konusunda da bir yer önerildi." dedi.

"MERMERCİLERİN TALEPLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN ADIMLAR ATILMALIDIR"

Verilen sözlerin takipçisi olacaklarını vurgulayan Durmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sitenin yapılası için mermercilere verilen sözler olumlu bir gelişmedir ancak devamı gelmeli ve mermercilerin talebinin karşılanması için çalışmalara bir an önce başlanmalıdır. Zor ve ağır bir sektör olan mermercilik mesleğinin sürdürülebilir olması için sektör çalışanlarının çalışma ortamlarının iyi ve rahat olması icap etmektedir. Mermercilerin çoğu şehir içindedir. Ses, gürültü ve çevre kirliliğine sebep olunduğu mermerciler tarafından bilinmektedir. Bunun ortadan kalkması yapılacak bir siteyle mümkün olabilir. Ayrıca bir site kurulduğu zaman mermercilerin bir arada bulunmaları da sektöre bir düzen ve kalite getirecektir. Bundan sebep mermercilerin site taleplerinin karşılanması için ivedi adımlar atılmalıdır." VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *