image

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Yıldız yaptığı açıklamada; “Saadet partisi olarak yaptığımız araştırmaya göre 375 sayılı KHK'nin geçici 35. Maddesiyle  ile işinden olmuş kişi sayısı Türkiye geneli 125 bin 678 personel ihraç edilmiş yada işinden olmuş Batmanda ise yalnız Batman Belediyesinde yaklaşık 300 kişi işinden oldu bu sayı diğer kurumlardan işinden olanlarla beraber belki bini geçiyordur. Bu işten atılan çalışanların bırakın soruşturma  görmüş çokları karakol görmemişler çoğunun ailesi perişan bazıları İntihar edecek seviyeye gelmişler.

Dayanabilen ya inşaatlarda bekçilik yapıyor ya da eğer imkanı varsa pazarlarda satıcılık yapmakta başka şehirlerde başta tekstil olmak üzere bulabildiği bir işte karnını çocukların geçindirmeye çalışıyor, hastası olan daha da perişan durumda biz saadet partisi olarak çağrımız soruşturma görmemiş herhangi bir suçu olmayan tek kabahati muhalif sendika üyesi olan bu insanlarımızın tekrar işine iade edilmelidir.

Asıl suçlu olanların yüksek mevkilerde olması çoğu suçsuz sebepsiz insanların perişan olması inancımız gereği kabul etmemiz mümkün değildir tekrarlıyoruz perişan olmuş suçsuz yere işinden atılmış bu insanlarımızın durumu gözden geçirilsin ve mağduriyetleri giderilip işlerine geri döndürülmeli Mahkemeler tarafından işe iade edilen birçok kişi de mahkeme kararlarına rağmen işe başlatılmıyor. Kendileri ile birlikte bakmakla yükümlü oldukları aileleri de açlığa ve sefalete mahkum ediliyor. Soruyoruz KHK ile işinden olmuş bu insanların tümü mü suçlu” dedi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *