image

Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve beraberindekiler Gazetemiz yönetimi tarafından karşılandı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Çiftçi, basının önemine değinerek yerel gazetelerin çalışmalarını desteklemelerinden ötürü teşekkür etti.

8 aydır görevde bulunduklarını belirten Başkan Çiftçi, birçok hizmete imza attıklarını, bir çok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayarak çalışmalarının yoğun bir şekilde süreceğini ifade etti.

VALİLİK ZİYARETİ

Başkan Çiftçi 8 aylık çalışmaları hakkında geniş bir bilgilendirmede bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Valimiz Hulusi Şahin’i ziyaret ettik. Ziyaret esnasında TOKİ ile işbirliği yapıp esnaflarımıza kira öder gibi ev sahibi olmaları için valimizden destekte bulunduk ve olumlu karşılandı.  Bunun dışında esnaflarımız için hatıra ormanı girişiminde bulunduk bize üniversite sahasını önerdiler bizde üniversite ile diyalog halindeyiz. Esnaflarımızın güvenliği ve hırsızlık olayları üzerinde görüşerek güvenliğin arttırılması talebinde bulunduk. Yine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un davetine katıldık. Basına kapalı bölümde esnaflarımızın, elektrik ve akaryakıt girdilerinin yüksek olmasından dolayı zor durumda olduklarını pozitif bir ayrım beklediğimizi dile getirdik. Valiliğin berber, kuaför ve güzellik salonları için verdiği kahvaltıya katıldık.” 

KURUM ZİYARETLERİ ve ETKİNLİKLERİ

Başkan Çiftçi açıklamalarının devamında, “Batman Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan ve Ali Osman Bilgili makamlarında ziyaret edildi. TOKİ vb. konular için bilgi alışverişinde bulunuldu. Muzaffer Özkan’ı makamında ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını kendilerine ilettik. Ulu Camii çevresinde yaşanan sıkıntılar, Ek Sanayi Sitesi’nde bulunan sorunlar(su kesintisi ve internet kesintisi)KOSGEB İl Müdürü ile teşvik ve girişimler hakkında bilgi almak ve iş birliği için görüştük. İl Emniyet Müdürünü ziyaret ettik. Esnafı sorun ve talepleri ve özellikle hırsızlık konusunda tedbirlerin arttırılması için görüştük.” Dedi.

Başkan çiftçi şunları söyledi: “Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ferit Altun’u ziyaret ettik. Oda olarak gençlerle ilgili yapılabilecek mesleki eğitim ile ilgili projeler ve etkinlikler üzerinde istişare de bulunduk. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı ziyaret ettik. “Mesleki eğitim kursları önemi ve yararı. Mesleki kurslara gençlerimizi yönlendirme.  Diploma sahibi olup mesleki anlamda da iyi seviyelere gelme ile ilgili istişarede bulunduk. 2000 İş Merkezi çevresinde bulunan görüntü kirliliği ve tehlike arz eden 3 adet büyük trafonun okulun bahçesinde atıl olan bir alana alınması için talebimiz oldu. İŞKUR’un Beyaz yakalılar, istihdam projesi protokol imza ve sertifika törenine katıldık. Batman mesleki liselerin Atatürk Parkında yaptığı tanıtım günlerine katılarak bu gibi programlara öğrenci ve esnaf çocuklarının katılması için teşviklerde bulunduk. Değişen mevzuat sonrasında esnaflarımızı bilgilendirmek için İŞKUR mevzuat yenilenme seminerine katıldık.”

Hasankeyf ziyaretleri hakkında konuşan Çiftçi, “Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’i ziyaret ederek Hasankeyf esnafının sorun ve taleplerini ilettik. Hasankeyf esnafımızı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyerek bilgiler aldık. Esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşması Projelerin bitmesiyle beraber Hasankeyf’in bir turizm ve cazibe merkezi olma ile ilgili istişare ettik. Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk’ü ziyaret ederek Hasankeyf esnafının sorun ve taleplerini ilettik. Hasankeyf esnafımızı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyerek bilgiler aldık. Esnafımızın sorunlarının çözüme kavuşması Projelerin bitmesiyle beraber Hasankeyf’in bir turizm ve cazibe merkezi olma ile ilgili istişare ettik.” Dedi.

Çiftçi şunları söyledi: “İl Müftülüğü ve Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu hutbe okuma yarışmasına katılarak oda olarak dereceye girenlere hediye verdik. Diyanet’in İşaret diliyle İslamı anlatan engelliler haftası programına katıldık. Batman üniversitesi rektörü ile görüşüp ESNAF HATIRA ORMAN girişimi için yapı işler müdürü Nedim AKKUŞ Bey ile olumlu destek aldık. Daha sonra yer tespitinde bulunarak yılsonuna kadar esnaflarımızla bir hatıra ormanı oluşturacağız. DEDAŞ İL Müdür Naci Obut’u makamında ziyaret ettik. 2000 İş Merkezi çevresinde bulunan görüntü kirliliği ve tehlike arz eden 3 adet büyük trafonun okulun bahçesinde atıl olan bir alana alınması için talebimizi İl Milli Eğitim Müdürü’nün ziyaretine gittik. 

ODA FAALİYETLERİMİZ

Oda faaliyetleri konusunda da bilgilendirmede bulunan Çiftçi, “KOSGEB’in Pandemi dönemimde zarar eden esnaflara yönelik başlattığı personel istihdam desteğin programı için odamız bünyesinde bir danışman bulundurduk. Gelen esnaflarımıza danışmanlık hizmeti vererek yararlanmaları için ön bilgiler verdik. Batman esnafı 40 Milyon TL destek aldı. Danışmanlık hizmetimiz sürekli devam etmektedir. Odamızın web sayfası için girişimde bulunduk. https://beso.org.tr/ şuan faal olarak hizmet vermektedir. Batman ve Kozluk’ta bulunan odaların başkan ve yönetim kurulu üyelerine iftar yemeği davetinde bulunduk. Odamız bünyesinde her gün 10-12 saatleri arasında E-Ticaret eğitim ve bilgilendirmesi yapıldı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda E-Ticaret, Dijital Dönüşüm, Etkili İletişim ve Beden Dili Semineri verdik.

YAPMAYI PLANLADIĞIMIZ PROJELERİMİZ

Başkan Çiftçi projelerinden de bahsetti. Başkan Çiftçi projeleriyle ilgili şu bilgilendirmede bulundu: “İlimizdeki Gıda, Hurda-Geri Dönüşüm, Metal-Kaynak İşleri, Mermerciler, PVC-Alüminyum-Metal İşleri, Demir-Çimento-Nalburlar ile Mobilya İmalat firmalarına yer temini sanayii siteleri kurmak için girişimlerimiz oldu ve ilgili sektör temsilcileriyle toplantı yapıldı. Şehir merkezinde ve özellikle çarşı merkezinden civarında yaşanan otopark sıkıntısından dolayı halkın araçlarıyla çarşı merkezine gelip esnaftan alışveriş yapamadığını ve vatandaşında mağdur olduğu için girişimleri oldu. İlgili esnaflarımızı tek tek arayarak fikirlerinin, görüş ve önerilerini talep ediyoruz. Yapılan istişare doğrultusunda girişimlerimiz olacaktır. Özellikle Pandemi döneminde zorluk yaşayan ödemelerini yapmak için evlerini satan esnafın olduğunu çok duyduk. Artan maliyetler ve zorlaşan hayat koşulları ve yükselen enflasyon karşısından esnafların tekrar ev sahibi olmaları çok zor olduğu gözükmektedir. Bu sebepten dolayı esnaflarımızı konut sahibi yapmak için Valilik ve Belediye nezdinden girişimlerimiz oldu olumlu karşılandı. AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir.” VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *