image

Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasındaki açılış törenine, iş adamları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Borsa İstanbul, İş Bankası ve İş Yatırım çalışanlarının destekleriyle sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübeyi, üniversitelerle birleştirerek finansal okuryazarlığın artırılmasını hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olan TradeMaster Finans Laboratuvarı ile sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Laboratuvarda, TradeMaster işlem platformlarının yüklü olduğu bilgisayarlar, finans kanallarının takibi için televizyon yayını ve okuma alanları bulunuyor. TradeMaster ürünleri ile yurt içi piyasalar, uluslararası piyasalar ve döviz piyasalarında veriler üzerinden analiz ve araştırmaların yanı sıra sanal işlemler yapılabiliyor.

TradeMaster Finans Laboratuvarı’nın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, son derece modern ekipmanlarla donatılan laboratuvarın, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine büyük olanak sağlayacağını ifade etti.

Batman Üniversitesi öğrencilerini geleceğe tam teşekküllü hazırlamak gayretinde olduklarını söyleyen Rektör Demir, açılan laboratuvarın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Demir, devlet ve kamu üniversiteleri olmak üzere Türkiye’de sadece 19 üniversitede bulunan laboratuvarın, üniversitede olmasının memnuniyet verici olduğunun altını çizdi.

Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projeleri yakından takip ettiğini belirten eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. İdris Demir’i tebrik etti. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *