image

Sonbaharla birlikte ilimizde yağışlı havalar başladı. Yağmurla birlikte bozuk olan, çukurlu, asfaltlanmamış çoğu sokağın yollarında çamurlu su birikintileri oluşmaya başladı. Bozuk yollar hem trafik için hem de yayalar için sorun oluyor.

Konuyla ilgili vatandaşlardan kendilerine şikayetler geldiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yetkililere seslenerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“BAZI MAHALLELERDE İKİ YILDIR YOLLAR BOZUK”

Yağışların fazla olduğu sonbahar mevsiminde olduklarını vurgulayan Şahin, “Mevsim olarak sonbahara giriş yaptık. Yağışların en fazla olduğu dönemdeyiz. Fakat ilimizin bazı mahallelerinde, özellikle Beşevler, 19 Mayıs ve Kısmet mahallesi gibi bölgelerde neredeyse iki yıldır gerek elektriklerin yer altına alınması gerekse de başka amaçlarla kazılan sokaklar maalesef ki daha bitirilmedi. Çalışma izleri olduğu gibi duruyor. Bu yerlerde ikamet etmekte olan vatandaşlarımız daha öncesinde tozdan dolayı mağdur olurken bu sefer yağışlardan sonra başka türlü bir çile ile karşı karşıya kalmaktadırlar.” İfadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN ŞİKÂYETLERİ BİZLERE GELMEKTEDİR”

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine bu mahallelerde incelemelerde bulunduklarını vurgulayan Şahin, “ Halkımızın şikâyetleri bizlere gelmektedir. Biz de bu mahallelere giderek çektikleri sıkıntıları gördük. Belediye ekiplerinin bir an önce bu altyapı çalışmalarını bitirmesi ve halkımızı bu eziyetten kurtarması lazım. Asfaltlanmamış olan caddelerin bitirilmesi gerekmektedir. Gerekirse gece gündüz çalışmalar devam etmeli.” Diye konuştu.

“BELEDİYE BU SORUNLARI ÇÖZMELİ”

Belediye yetkililerine çağrıda bulunan Başkan Şahin, “Belediyeye çağrımız Batman’daki bütün mahalleleri, belki yoğun yağmurlar sonucu taşma ihtimali üzerine de kanalizasyonları, gözden geçirip halkımızı bu eziyet ve çilden kurtarmalıdırlar. Belediyenin en öncelikli görevi bu olması lazım.” İfadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *