image

Molla Beşir Şimşek "İslam, ahlak ve terbiyesınırlarından uzaklaşmış bir ailede yetişen fertler bozulunca, toplum dabozuluyor ve helak oluyor. Bu konuda hepimiz seferber olmalıyız. Yetkililer dezaman kaybetmeden ailenin ıslahına yönelik çalışmaların önünü açmalıdır."ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Bilindiği üzere son zamanlarda aile, gençlikve neslin tahribatına yönelik çalışmalar yapılıyor. Neslimiz İslam, ahlak veterbiye sınırlarından uzaklaştırılmak isteniyor. Gençlerimiz, kızlarımız veçocuklarımızın İslam'dan uzaklaşması için çalışmalar yürütülüyor. Bu yapılanlarbilinçli ve programlı saldırılardır. Müslüman toplumu yok etmenin en tehlikeliadımlarıdır. Çünkü aile toplumun çekirdeğidir, temel taşıdır. Toplumun ayaktadurabilmesinin en sağlam temeli ailedir ve bu temelin altına bombakonuluyor." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN İSLAMİ TERBİYEYLE BÜYÜTÜLMESİGEREKİYOR"

"İslam, ahlak ve terbiye sınırlarından uzaklaşmış birailede yetişen fertler bozulunca, toplum da bozuluyor ve helak oluyor."diyen Şimşek "Hepimizin bu tehlikenin farkında olması gerekir. Özellikleâlimlerimiz, anne-babalarımız ve İslami hassasiyeti olan bizlerin, aile veçocuklarımıza sahip çıkması lazım. Anne- babaların bu husustabilinçlendirilmesi gerekiyor. Çocuklarımızın İslami bir terbiyeyleyetiştirilerek Kur'an ve sünnetle büyütülmesi lazım. Bu konuda hepimiz seferberolmalıyız. Yetkililer de zaman kaybetmeden ailenin ıslahına yönelikçalışmaların önünü açmalıdır." ifadelerini kullandı.

Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: Sokaktaki gayr-iahlaki görüntülerden hepimiz rahatsızız. Gençlerimizin bir kısmı uyuşturucubataklığına saplanmış durumda. İffetsizlik başını almış gidiyor. Kaynak temizolursa kaynaktan çıkan şey de temiz olur. O nedenle her şeyden önce annebabaların görevlerini yapmaları, çocuklarını İslami bir ahlak ileahlaklandırmaları, okul ve dünyasını önemsediği kadar manevi eğitimini de dertedinmesi gerekir. Âlimlerimizin de bu hususta görev üstlenmeleri,seydalarımızın çocukları camilerde eğitmeleri ve olabildiğince bu tür çalışmalarınönünün açılması lazım.

"TOPLUMU ISLAH ETMEK İSTEYEN AİLEDEN BAŞLAMALI"

"Maalesef tahribat yolları olabildiğince çoğalmış veçocuklarımızı bozabilecek her türlü yol genişletilmiş, kolaylaştırılmış veucuzlatılmış." diyen Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu durumaileyi de etkilemiş, anne-baba arasında huzur kalmamıştır. Bu toplumu ıslahetmek isteyen her kim olursa olsun mutlaka aileden işe başlamalı ve İslamahlakıyla onarmalıdır. Seydalarımız çocukları mutlaka camiye çekmeli, Kur'andersi vermeli, İslam ahlakıyla terbiye etmeli, anne babaların da bu yöndeteşviki olmalıdır. Aksi takdirde bozulan bir nesilden hiç kimse istifadeedemez. Her birinin başına asker polis bırakılsa da şayet Allah korkusu yoksayine de onu idare edemezsiniz." VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *