image

İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan etkinlik Kaymakamlık Parkı’nda düzenlenen programı ile devam etti.  Festivalde İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, İlçe Belediye Başkanı Gündüz Günaydın İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Vali Ekrem Canalp birer konuşma yaptı. 

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden işçilerine Allahtan rahmet, yakınların başsağlığı, yaralı işçileri acil şifalar dileğinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali Canalp, “Millet olmak demek huzuru ve mutluluğu, acıyı, hüznü ve kederi paylaşmak demektir. Bugün burada huzuru ve mutluluğu paylaşıyoruz, aynı zamanda Bartın’da yaşanmış olan maden kazası nedeniyle de hüznü de paylaşıyoruz” dedi. 

Mezrone üzümünün Batman’ın hem kültürel hem de ekonomik hayatına anlam katan çok önemli bir ürün olduğunu ifade eden Vali Canalp, “Batman’ın köylerini tek tek ziyaret ediyorum. İnşallah ziyaret etmediğimiz köy kalmayacak. 1.900 rakamlı köyde de, 400 rakımlı köyde de envai çeşit ürünün yetiştirildiğini görüyoruz. Bizim köy ziyaretlerindeki amacımız, burayı görmek, hissetmek ve yaşamaktır. Bunu hissettiğiniz zaman da aklımıza ilk gelen şey bizim üretmiş olduğumuz bu ürünleri, Batman’ın refahına en yüksek düzeyde katkı sağlayacak şekilde nasıl kullanabiliriz. Onun arayışı içerisindeyiz. 30 yıl önce bu topraklarda silahlar, bombalar, mayınlar ve köylerde şehitlerimiz konuşuluyordu. Ama bugün biz; tarımı, sanayiyi, refahı, ticareti, turizmi, istihdamı ve zenginliği konuşuyoruz. Huzurun olmadığı yerde sadece diğerleri konuşulur. Huzurun olmadığı yerde refahta, zenginlikte olmaz ” dedi. 


Konuşmaların ardından Valimiz, protokol üyeleri ile birlikte alanda yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ziyaret etti. 


Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle festival programındaki; folklor, yamaç paraşütü ve konser gibi etkinlikler iptal edildi. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *