image

Alıç meyvesi tezgahlarda yerini almaya başladı, peki Alıç Meyvesinin Faydaları ve Zararları nelerdir ! İşte ayrıntılar.

Alıç meyvesi faydaları zararları konusunda ilk olarak açı meyvesinin, alıç yaprağının ve alıç çiçeğinin yararlarından bahsedelim. Zira alıç her yönüyle faydalı olmaktadır.

Alıç, kalp hastalıkları ve konjestif kalp yetmezliği (KKY), göğüs ağrısı ve düzensiz kalp atışı gibi kan ve damar hastalıklarında kullanılır. Aynı zamanda düşük kan basıncı ve yüksek kan basıncı dengelemekte, “damar sertliği hastalığında ve yüksek kolesterol sorununda da kullanılır. Günümüze değin gerçekleştirilen çalışmalar alıç meyvesinin konjestif kalp yetmezliği hastalığının iyileştirilmesinde faydalı olabileceğini göstermektedir.

Bazı kişiler mide ağrısı, ishal ile hazımsızlık gibi mide ve sindirim sistemi sorunları için alıç meyvesi kullanır. Aynı zamanda, kaygıyı ve stresi azaltmak için, yatıştırıcı olarak, idrar söktürücü olarak ve adet problemleri için de kullanılır. Alıç ayrıca bağırsaklarda yer alan parazit türevleri olan tenya ve diğer kolon enfeksiyonlarını iyileştirmek için de kullanılır. Bazı insanlar yanıklar, yara ve ülser için de cilde alıç uygular.

Alıç Meyvesinin İyi Geldiği Hastalıklar
Alıç meyvesinin iyi geldiği hastalıklar içinde faydalı olduğu iddia edilen ilk ve en önemlisi kalp sorunlarıdır. Bu ve bunun dışında alıcın iyi geldiği hastalıklar şu şekilde listelenebilir:

Kalp yetmezliği: Bazı özel alıç ürünleri hafif ve orta kalp yetmezliği olan bazı kişilerde bazı kalp yetmezliği semptomlarını iyileştiriyor gibi görünmektedir. Bunun yanında, diğer çalışmalar, bu karışımların aslında kalp yetmezliği hastalığını daha kötüye götürebileceğini ve ölüm veya hastaneye yatış ihtimalini yükseltebileceğini gösteriyor. (Yeterli kanıt bulunmamaktadır)

Anksiyete: Alıç, magnezyum ve California haşhaşının karışımının hafif ve orta dereceli anksiyete, takıntı ve stres sorunlarının iyileştirilmesinde faydalı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.
Göğüs ağrısı (“anjina”): Bazı araştırmalar göğüs üzerine alıç özü sürmenin göğüs ağrısını azaltabileceğini gösteriyor.
Yüksek tansiyon: Bazı çalışmalar alıç meyvesinin kan basıncını düşürebileceğini de gösteriyor, fakat diğer çalışmalar ise hiçbir yararı olmadığını ileri sürmektedir.

Alıç meyvesinin zararları, etkileşimleri ve yan etkileri ele alındığında alıç kısa vadede (16 haftaya kadar) önerilen dozlarda kullanıldığında çoğu yetişkin için çoğunlukla GÜVENLİDİR. Alıcının uzun süreli kullanıldığında güvenli olup olmadığı ise bilinmemektedir. (HABER MERKEZİ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *