image

Vali Ekrem Canalp, Hasankeyf ilçesi limanında düzenlenen 11 ilden 100’e yakın sporcunun yarışacağı Turizm ve Kano Festivali’nin açılış programına katıldı. 

Programda bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp, insanlık tarihi hafızasının önemli bir kısmının Dicle ve Fırat nehirleri havzası içerisinde yer aldığını ifade ederek, “Bu bölge insanoğlu için medeniyetin başlangıç noktası olması dolayısıyla da son derece kıymetli ve önemli bir bölgedir. Hasankeyf dediğimiz zaman da bizim aklımıza ilk gelen şey gene tarihtir, genel kültür ve medeniyettir. Tarihi, kültürü ve medeniyeti aynı zamanda Hasankeyf’in bugünü içinde bir avantaja dönüştürmeye çalışıyoruz. Bir taraftan tarihi yaşatmaya çalışıyoruz, ama aynı zamanda bu ilçenin gelişmesini ve kalkınmasını ilerlemesini arzu ediyoruz.” dedi. 

Hasankeyf'e özgü lezzetlerin ikram edildiği festivalde yurt içi ve yurt dışından gelen tur operatörleri Ilısu Baraj gölünde tekne turuna katıldı. Festivale gelen davetliler, Hasankeyf Müzesi başta olmak üzere, Zeynel Bey Türbesi ve Arkeopark alanını gezdi, Hasankeyf Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonasını, flyboard, jet ski ve parasailing gösterilerini izledi. HABER MERKEZİ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *