image

İçki alemi esnasında Kur’an-ı ellerine alıp hakaret eden, bu çirkin saldırıyı sosyal medyada paylaşan alçak İslam düşmanlarına tepki gösteren Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, caydırıcı cezaların verilmemesi nedeniyle bu tür saldırıların arttığını söyledi.

İslam’ın değerlerine pervasızca saldırlar olduğunu söyleyen Cihan, “ Son zamanlarda halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde İslam’a, İslam’ın kutsallarına çirkin saldırılar, yüce kitabımız Kur’an’a hakaretler giderek artıyor. Özellikle bu hakaretleri sosyal medyada paylaşıp binlerce kişiye ulaştırıyorlar. Bu alçakça saldırıları pervasızca, çekinmeden yapıyorlar.  Ne kadar kutsalımız, değerimiz varsa bu haddini bilmez İslam düşmanları tarafından saldırıya uğruyor.” Dedi.

İslam’a yönelik saldırıların yapanların yanında kâr kaldığını vurgulayan Cihan, “ Halkının %99’u Müslüman olan bu ülkede ne yazık ki halkın dinine, inancına, değerlerine yönelik bu küfür ve hakaretler çoğu defa cezasız kalıyor. Bu alçakça saldırlar yapanların yanında kâr kalıyor. Bu saldırlar İslam’ın kırmızıçizgisidir. Hiç kimsenin Müslümanların yaşadığı topraklarda,  Müslümanların arasında yaşayıp Müslümanların dinine, değerlerine küfretme hakkının ve haddinin olmaması lazım.” Dedi.

Cihan, “Bu büyük bir küstahlık ve provokatörlüktür. Bu tür saldırlar Müslümanları aşağılamaya yönelik, planlı saldırılardır. Batının, Amerika’nın ve Siyonizm’in planlı saldırılarıdır.  Bu tür saldırlar Müslüman halkı rencide etmekte, Türkiye’nin huzuruna ve barış ortamına kastetmektedir. Bu art niyetli, edepten yoksun saldırılara dur denmeli artık. Bu saldırlar cezasız kalmamalıdır. Bu saldırganlar hak ettikleri cezaları en şiddetli şekilde görmeliler.” İfadelerini kullandı.

İslam’ın, Allah’ın katındaki tek hak din olduğunu söyleyen Cihan, “ Kur’an, Müslümanların mukaddes kitabıdır. Allah’ın kelamıdır. Müslümanlar kendi dinlerine yönelik saldırılara karşı duyarsız kalmamalı. Kendi dinlerine, değerlerine sahip çıkmalı. Bu konuda gündem oluşturup saldırganlara caydırıcı cezaların verilmesi için iktidar üzerinde baskı unsuru oluşturmalı. Müslümanlar hadlerini aşan bu İslam düşmanlarına ve işbirlikçilerine karşı topyekûn mücadele etmeli. Her Müslüman gücü ve imkânları nispetinde bu İslam düşmanlarıyla mücadele etmeli.” Dedi.

Yetkililere de seslenen Cihan, halkın değerlerini korumakla görevli olduklarını, İslam’a pervasızca saldırılanların caydırıcı cezalara çarptırılmaları gerektiğini ifade etti. EKREM GÜLŞEN

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *