image

Fiyatlardaki artış ayakkabı ve giyim sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Dolaptaki eskilerini onarımdan geçirmeye başlayan vatandaşlar, soluğu terzi ve ayakkabı tamircilerinde aldı. Zamların yoğun yaşandığı bu günlerde yeni ayakkabı ve giysi almak istemeyen vatandaşlar, önceki yıllarda giydiği ayakkabılarına ve giysilerine bakım yaptırmayı tercih ediyor. Yoğunluktan dolayı yüzleri gülen terzi ile ayakkabı tamircileri, vatandaşların alım gücünün düştüğü için tamirata yöneldiğini belirterek işlerinde hareketlilik yaşandığını ifade etti. 

“ELBİSE TAMİRATINA CİDDİ BİR RAĞBET VAR”

Adana’da 50 yıldır terzilikle uğraşan Şahap Haktanır, kış ayının yaklaşmasıyla kışlık elbiselerin de tamir için yavaş yavaş getirilmeye başlandığını söyledi.

Haktanır, “Müşterinin tamir için getirdiği elbisede ufak tefek tamir işleri varsa müşteri memnuniyeti açısından tamirini yapıyoruz. Ücret de almıyoruz. Elbise tamiratına ciddi bir rağbet var. Bu iş olmazsa vatandaş zor durumda kalır. Ayakkabının ve arabanın tamircisi olduğu gibi giyimin de elbisenin de tamire, tamirciye ihtiyacı var. Bu rağbeti hayat pahalığına bağlıyoruz. Kışın giyilebilecek bir pantolon şu an 500 TL. Bunu her vatandaşın alma şansı yok.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *