image

İslam’da yardımlaşma bilincinin önemine değinen Cihan, İslam dininin toplumda huzur ve refahın hâkim olmasını amaçladığını, bu nedenle Kuran-ı Kerim’in iyiliği, yardımlaşma ve dayanışmayı emrettiğini vurguladı.

Her konuda olduğu gibi yardımlaşma konusunda da en güzel örneğin Peygamber Efendimizdir olduğuna işaret eden Cihan, Yüce Peygamberimizin, ümmetini daima cömertliğe, kanaatkârlığa ve paylaşmaya davet ettiğini anımsattı.

İnsanların birbirlerine yardım ederek hayırda yarışmalarının Allah Teâlâ’nın razı olduğu ve İslâm kardeşliğinin temelini teşkil eden, birlik ve beraberliği pekiştiren güzel bir haslet olduğunun altını çizen Cihan, zayıf ve muhtaç olan herkesin yardımına koşmanın imanın kemâline işareti olduğunu kaydetti.

 “HAYIR KURUMLARINA MADDİ VE MANEVİ YÖNDEN DESTEK OLMALIYIZ”

Günümüzde yardımlaşmanın daha düzenli ve yaygın olabilmesi için İslami cemaatlere ve yardım kurumlarına ihtiyacın olduğunu belirten Cihan, “Hayır kurumlarına hem maddi, hem de manevi yönden destek olarak ayakta durmalarına ve hizmetlerini devam ettirmelerine toplum olarak yardımcı olmalıyız.” dedi.

“YARDIMLAŞMAYI CANLANDIRMAK MÜMİNLERİN GÖREVİDİR”

Sosyal huzur ve barışın sağlanmasında yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğunu dile getiren Cihan, “Müslümanlara destek olmamız gerekir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneklerini günümüzde de canlandırmak, müminlerin görevleri arasındadır.” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *